Bianca Pascu a reușit sâmbătă, 17 martie 2018, un rezultat de excepție pentru scrima românească! Sportiva de la CS Dinamo, pregătită de tehnicianul Florin Zalomir, a reușit să câștige etapa de Cupă Mondială de sabie seniori feminin individual de la Atena după un parcurs fără greșeală. În drumul său spre cea mai înaltă treaptă a podiumului, Bianca a trecut de sportivele clasate pe primele două poziții în clasamentul la zi a Cupei Mondiale: Olga Kharlan (Ucraina) și Anna Marton (Ungaria). Iar evoluția româncei de la Atena nu avea cum să nu se reflecte și în topul mondial. Începând de luni, 19 martie, Bianca a urcat pe locul 5 în clasamentul la zi al Cupei Mondiale de sabie seniori feminin individual, cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în această ierarhie.
Duminică seara, la sosirea în țară, Bianca a declarat presei următoarele: „Am urcat pe locul cinci mondial, dar obiectivul nostru este Tokyo şi mai ales Europenele şi Mondialele. Este foarte important că am prins încredere în mine şi am avut meciuri grele cu numărul unu mondial şi locul doi mondial şi de fapt asta e victoria mea cea mare, că mi-am bătut să zic aşa <<idola>> (n.r. – Olha Kharlan). Am dominat-o şi fizic şi psihic şi se pare că nimeni nu este de neînvins. Anul trecut am fost mereu pe podium, pe locurile doi, trei. Îmi doream un loc unu, nu mă aşteptam să vină aşa repede, suntem foarte fericiţi.
Coordonată de pe margine de tehnicianul Florin Zalomir, Bianca a trecut la Atena, rând pe rând, de următoarele sportive: tabloul de 64 – 15-6 cu Margaux Rifkiss (Franța), tabloul de 32 – 15-10 cu Yang Hengyu (China); tabloul de 16 – 15-7 cu Ann-Sophie Kindler (Germania); tabloul de 8 – 15-13 cu Olga Kharlan (Ucraina); semifinale – 15-12 cu Anna Marton (Ungaria); finala – 15-11 cu Liza Pusztai (Ungaria).
Podiumul complet al probei de sabie seniori feminin individual din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Atena arată astfel: 1. BIANCA PASCU (ROMÂNIA), 2. Liza Pusztai (Ungaria), 3. Anna Marton (Ungaria) și Manon Brunet (Franța).
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori feminin, din sezonul 2017-2018, este Grand Prix-ul de la Seul (Coreea de Sud), din perioada 30 martie – 1 aprilie 2018.
GALERIE FOTO completă cu evoluția Biancăi Pascu la Atena puteți vedea AICI.
FOTO: FIE