Federația Română de Scrimă organizează de marți și până sâmbătă, în perioada 2-6 mai 2017, întrecerile Campionatului Național de sabie seniori, feminin și masculin, la individual și pe echipe.
Concursurile, la care participă sabreri de la toate cluburile din România, au loc la Sala de scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București.
Vineri, 5 mai 2017, în a treia zi de întreceri a fost programată proba feminină la individual. De la ora 9:00, 28 de sportive s-au duelat pentru medalii. Sistem de concurs: două tururi de grupe preliminare, iar apoi toate sportivele au ajuns pe un tablou incomplet de 32, de eliminări directe. În 2017, pentru al patrulea an la rând, medalia de aur a fost câștigată de către Bianca Pascu. Legitimată la CS Dinamo, Bianca a dispus în finală de Sabina Martiș, de la CSA Steaua, scor 15-5. Pe locul trei s-au clasat două sportive de la CSM Iași: Andreea Lupu și Ioana Radu.
Rezultatele de pe tabloul de 8 au fost următoarele:

Clasamentul complet al Campionatului Național de sabie seniori, în proba de sabie feminin individual, de la București, edița 2017, poate fi văzut AICI.
Campionatul Național de sabie seniori se încheie sâmbătă, 6 mai 2017, cu proba feminină pe echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile concursului de la Sala de scrimă „Ana Pascu” din București.