Localitatea poloneză Torun găzduiește în perioada 20-25 iunie o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru seniori. La ediția din acest an, România este reprezentată de 14 sportivi, la feminin și masculin, individual și echipe.
Cei care concurează pentru România la Torun sunt următorii:
Floretă feminin: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua);
Sabie feminin: Bianca Pascu (CS Dinamo);
Spadă feminin: Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Simona Pop (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo);
Sabie masculin: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo);
Spadă masculin: Alin Mitrică (CSU Craiova), Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), Andrei Timoce (CSM Satu Mare), Adrian Dabija (CS UNEFS).
Luni, 20 iunie, au avut loc primele două probe: floretă masculin individual și sabie feminin individual. România a fost reprezentată în proba de sabie feminin individual, de către Bianca Pascu. După un parcurs foarte bun, sportiva de la CS Dinamo a fost la un pas de medalie! Bianca a părăsit concursul pe tabloul de 8 și s-a clasat la final pe locul 7 după următoarele rezultate:
GRUPA PRELIMINARĂ
rez Pascu
TABLOUL DE 64 – liber;
TABLOUL DE 32 – 15-14 cu Loreta Gulotta (Italia);
TABLOUL DE 16 – 15-11 cu Yuliya Gavrilova (Rusia);
TABLOUL DE 8 – 9-15 cu Charlotte Lembach (Franța).
Au participat 47 de sportive în proba de sabie feminin individual.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans