Caravana Scrimei Românești, acțiune organizată de Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului, ajunge marți, 9 septembrie, la Brașov și Râșnov. După ce au făcut spectacol la Slobozia. Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara și Craiova, campionii scrimei românești poposesc la Brașov și Râșnov.
Mai întâi, în Piața Sfatului, începând cu ora 11:00, toți brașovenii sunt așteptați la demonstrații de scrimă, poze și autografe cu Mihai Covaliu, Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Bianca Pascu și Mirela Ifrim.
De la ora 15:00, în aceiași componență, Caravana Scrimei Românești va urca în Cetatea Râșnov pentru un final de gală al acestei acțiuni ce a debutat pe 31 august.

Mașina oficială a evenimentului: Ford

logo ford

Planșa – primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei

Tot  în  cadrul  campaniei  Federației Române de Scrimă,  anunțăm  și  premiera  filmului independent Planșa,  lungmetrajul  de debut al  regizorului  Andrei  Gheorghe. Un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială va avea  loc  pe  26  septembrie  2014,  iar  filmul  va  putea  fi  urmărit  în cinematografele din toată țara și nu numai. Federația Română de Scrimă va promova “Planșa” în toate orașele în care va fi prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei. Începând cu data de 27 septembrie, îi așteptăm pe toți cei care doresc să înțeleagă scrima să vizioneze filmul în sălile de cinema sau alături de antrenorii de scrimă din toată țara.

Afis-Plansa