Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Aur, argint și bronz pentru România, la Sofia

U23 Sofia

Spadă, feminin, individual

Toate cele cinci spadasine tricolore au trecut examenul grupelor, intrând pe tabloul principal. Patru dintre ele s-au calificat direct în turul secund, iar Natalia Constantin a disputat și primul tur, unde a dispus cu 15-3 de Yoana Karova (Bulgaria).

În turul secund, a fost duel românesc, Natalia înfruntând-o pe Erica Badea. S-a impus, la limită, Natalia, cu 15-14.

Alexandra Predescu a trecut de turul al doilea cu victorie, scor 15-5, la Rita Sarvari (Ungaria); Daria Stănciulescu a învins-o pe italianca Francesco Gentile, cu 15-13, pentru ca Emma Șonț să o elimine pe bulgăroaica Mihaela Stefanova, cu 15-8.

În sferturi, Alexandra Predescu a învins-o pe Daria Stănciulescu, cu 15-4; Natalia Constantin a dispus cu 15-9 de panameza Alessandra Aicardi Gonzalez, iar Emm Șonț a eliminat-o pe Emma Nagy (Ungaria), cu 13-12.

Semifinalele au adus un nou duel în familie, Alexandra Predescu dispunând de Natalia Constantin, scor 15-4, în timp ce Emma Șonț i-a administrat o înfrângere cu scorul de 15-7 Asiei Volpi, din Italia.

S-a ajuns astfel la o finală românească, între Alexandra Predescu și Emma Șonț, un ultim act disputat și care s-a încheiat cu victoria Alexandrei, 15-13.

În clasamentul final tricolorele au cucerit trei medalii: aur (Alexandra Predescu), argint (Emma Șonț) și bronz (Natalia Constantin). Daria Stănciulescu a fost a 7-a, iar Erica Badea a încheiat pe locul 9.

În concursul masculin individual de spadă, Cristian Grosu s-a calificat pe tablou și l-a eliminat în primul tur pe bulgarul Radoslav Vodenov (15-13), fiind învins în turul al doilea, cu 15-12, de către italianul Lupo Veccia Scavalli.

Tot în turul secund, Cosmin Stan a pierdut la limită, 14-15, în fața bulgarului Stanimir Pelov.

În ierarhia finală, Cosmin Stan a terminat pe locul 12, iar Cristian Grosu pe 31.

Articole similare

Încep Naționalele de floretă pentru cadeți și juniori

Federatia Romana de Scrima
3 ani

Anca Săveanu (CSA Steaua) – locul 16 la etapa din Circuitul European de floretă cadeți feminin individual de la Tauberbischofsheim

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Campionatul Național de sabie pentru cadeți de la București, ediția 2018, ziua 2, proba 2: feminină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
6 ani
Exit mobile version