Cupa Mondială la sabie, juniori – Madrid

Masculin, echipe

România (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Radu Nițu, Marco Șovar) a intrat în concurs în faza optimilor, unde a învins Singapore cu 45-40, într-un meci pe care adversarii l-au controlat în mare parte din primele patru relee.

În sferturi, adversari ai românilor au fost polonezii, care au cedat cu același scor, 40-45. A urmat Italia, în semifinale, și o victorie cu 45-34 în care tricolorii au avut un final de vis. Conduși cu 25-20 după releul al cincilea, tricolorii au remontat prin Casian Cîdu (10-3 cu Edoardo Cantini), ajungând la 30-28, iar în următoarele două relee Vlad Covaliu și, din nou, Casian Cîdu au mai cedat o singură tușă, ducând scorul la 40-29 pentru noi. Radu Nițu a încheiat meciul cu un 5-5 care a stabilit scorul final, 45-34 pentru România și calificare în finală.

Ultimul act ne-a adus în față echipa Statelor Unite, care s-a impus cu 45-43, după un meci în care tricolorii au luptat pentru victorie până la ultimul releu. România a cucerit astfel medalia de argint a etapei de Cupă Mondială de la Madrid, acolo unde, sâmbătă, Vlad Covaliu a luat aurul la individual.