Marţi, 19 aprilie, de la ora 19:30 la TVR Cluj şi de la ora 22:30 la TVR 3, descoperiţi povestea lui Peter Habala, fost campion național la diverse categorii de vârstă la floretă, individual și pe echipe, în prezent antrenor la CSU Cluj Napoca.
A fost odată ca niciodată… E început clasic de poveste. L-am deranjat pe eroul de poveste la aniversare, taman pe 10 februarie. Am vrut să răsfoiesc primul an din cel de al șaptelea deceniu de viață a domnului Peter Habala.
Am improvizat o piesă de teatru în sala de scrimă. Piesa se joacă și astăzi. Peter Habala e ardelean chiar și-n mișcări. Lent dar exact. Calm dar sigur. Nimic nu este întâmplător pentru Peter Habala, nici măcar succesul. După mai bine de o jumătate de secol a reușit să devină campion cu echipa ce o pregătește. ”U” Cluj. Elevii săi, cei mai valoroși floretiști din România, au scris istorie pentru scrima clujeană. Radu Dărăban et comp sunt elevii lui Habala.

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.
“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de… poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.
Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!
Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!
Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans