Campionatul European de Scrimă pentru tineret

Spadă, feminin, individual

Ana Tomșa a fost eliminată după faza grupelor, dar celelalte trei spadasine tricolore au mers mai departe.

Pe tablou, Emma Șonț a avut o evoluție foarte bună. Ea a trecut de primul tur cu o victorie cu 15-7 în fața polonezei Karolina Szymanowska, iar în turul secund a învins-o cu 15-13 pe Dana Raposo (Spania). Optimile i-au adus-o ca adversară pe Laura Katalin Wetzker (Germania), de care Emma a dispus cu 15-14, pentru ca în sferturi spadasina de la CSA Steaua să o elimine pe Lucrezia Paulis, din Italia, cu 15-13. În semifinale, Emma Șonț a cedat cu 8-15 în fața viitoarei campioane europene U23, italianca Gaia Caforio, cucerind astfel medalia de bronz a probei.

Alexandra Drăgan a fost învinsă în primul tur de unguroaica Gyongyver Kalman, care s-a impus greu, cu 15-14.

Mihaela Leonte a cedat și ea la limită, 14-15, în fața portughezei Maria Alvim.

În clasament, Emma Șonț – bronz, Mihaela Leonte – 35, Alexandra Drăgan – 44 și Ana Tomșa – 66.

 

Sabie, feminin, individual

Și cele patru fete care au luat startul în proba de sabie au trecut in corpore de faza grupelor.

Pe tablou, calificate direct în turul al doilea, Amalia Stan și Ilinca Pantiș s-au înfruntat în această fază a competiției și Amalia a trecut mai departe, cu scorul de 15-13. În optimi, Amalia Stan a cedat cu 8-15 la Benedetta Fusetti (Italia).

Tot în optimi a ajuns și Tania Luțea, după succesele obținute în fața polonezei Daria Skonieczna (15-12) și franțuzoaicei Mathilde Mouroux (15-14). În optimi, Tania a pierdut cu 7-15 la Jolien Corteyn (Belgia).

Amalia Covaliu a mers direct în turul secund și a pierdut cu 11-15 la ucraineana Oleksandra Bondar.

În clasament, Amalia Stan a fost a 15-a, Tania Luțea a 16-a, Ilinca Pantiș a 19-a, iar Amalia Covaliu s-a clasat pe locul 23.

Spadă, masculin, individual

Patru tricolori au fost prezenți la startul concursului și toți s-au calificat pentru tabloul principal.

David Statie a trecut în primul tur de germanul Mika Ehringhaus, cu 15-9, și a cedat în turul al doilea, cu 7-15, la un alt spadasin german, Bendix Kelpe.

Alexandru Stoica s-a calificat direct în turul secund, unde a pierdut cu 11-15 meciul disputat împotriva spaniolului Diego Rodriguez Aceytuno.

Cristian Corbu a avut același traseu, fiind învins în turul doi de francezul Bastien Archambeaud, cu 15-6.

Mihnea Gabriel Vasilescu a mers și el direct în turul doi, fiind eliminat de către italianul Simone Mencarelli, care s-a impus cu 15-5.

Alexandru Stoica a încheiat concursul pe locul 41, Mihnea Gabriel Vasilescu pe 44, Cristian Corbu pe 46, iar David Statie pe 63.