Clubul Sportiv Municipal Oradea, Federația Română de Scrimă și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor a organizat în perioada 30-31 mai, la Oradea, a patra ediție a Memorialului “Cornelia Ille” la spadă pentru copii, cadeți și juniori.
Concursul s-a disputat la masculin și feminin, doar la individual, și s-a bucurat de participarea a peste 100 de sportivi din România și Ungaria. Invitată de onoare a acestei competiții a fost Alexandra Predescu (CSA Steaua), proaspăta campioană mondială la spadă cadeți feminin individual, titlul cucerit pe 1 aprilie 2015 la Tashkent.
Întrecerea a fost găzduită în exclusivitate de Mall-ul Era Shopping Park, iar duminică, 31 mai, s-au disputat cinci probe: spadă masculin 9 ani, spadă feminin 9 ani, spadă masculin 13 ani, spadă feminin 13 ani și spadă feminin 17 ani.
În cele cinci probe au tras în total 60 sportivi, iar învingătorii zilei a doua au fost următorii: spadă feminin 9 ani – Andreea Muntean, spadă masculin 9 ani – George Petrache, spadă feminin 13 ani – Giulia Constantin, spadă masculin 13 ani – Andrei Calcan, spadă feminin 17 ani – Talida Enache.
Clasamentele complete ale celor cinci categorii de duminică, 31 mai, arată astfel:
SPADĂ FEMININ 9 ANI
9 ani feminin
SPADĂ MASCULIN 9 ANI
9 ani masculin
SPADĂ FEMININ 13 ANI
13 ani feminin
SPADĂ MASCULIN 13 ANI
13 ani masculin
SPADĂ FEMININ 17 ANI
cadeti feminin
La finalul competiției Alexandra Predescu și Bianca Benea au fost premiate în mod special pentru medaliile cucerite în această primăvară. Sportiva de la CSA Steaua a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de cadeți, în proba de spadă feminin individual, de la Tashkent, iar spadasina de la CSM Oradea a cucerit bronzul la Campionatul European de la Maribor, tot în proba de spadă feminin individual cadeți.