Cupa Mondială Juniori – floretă, feminin

Andreea Dincă, Paula Radu, Teodora Șofran, Maria Teodorescu și Karina Vasile au participat în competiția feminină. Sportivele noastre au trecut in corpore de faza grupelor, iar patru dintre ele au intrat direct în turul secund al tabloului. A cincea, Paula Radu a ajuns în turul al doilea după o victorie la turcoaica Fatima Zehra Anbarlilar.

Turul al doilea a adus trei calificări pentru tricolore: Andreea Dincă a trecut cu 15-13 de Uliana Dobrinina (Moldova), Maria Teodorescu a eliminat-o cu 15-13 pe turcoaica Nazli Ceren Alioglu, iar Karina Vasile a învins-o cu 15-11 pe uzbeca Rada Kasimova.

Nu au reușit să se califice mai departe Teodora Șofran, învinsă cu 13-6 de către kazaha Sofiya Aktayeva, și Paula Radu, care a fost întrecută cu 15-8 de uzbeca Marjona Usmonova.

Andreea Dincă și Maria Teodorescu s-au întâlnit în sferturile de finală, iar câștig de cauză a avut Andreea, învingătoare cu 15-11. Karina Vasile a cedat greu, cu 14-15, la uzbeca Marjona Usmonova.

În semifinale, Andreea Dincă a fost învinsă cu 15-6 de viitoarea câștigătoare a concursului de la Tașkent, turcoaica Almila Birce Durukan, cucerind astfel medalia de bronz. Karina Vasile s-a clasat pe locul 5, Maria Teodorescu a fost a 6-a, Teodora Șofran a încheiat pe poziția a 10-a, iar Paula Radu a fost pe locul 14.

 

Cupa Mondială Juniori – spadă, masculin

Andrei Burghelea a fost singurul concurent român prezent la Tașkent. El a trecut de grupă cu patru victorii și două înfrângeri. Pe tablou, Andrei l-a învins în primul tur pe Ahmed Al-Fihani (Arabia Saudită), cu 15-12, dar a fost eliminat în turul secund, de către izbecul Ahmadjon Fayziev, care s-a impus cu 15-14. La final, Andrei Burghelea s-a clasat pe locul 22 din 75 de participanți.