ACS Floreta Timișoara a organizat sâmbătă și duminică, 12 și 13 noiembrie 2016, prima ediție a Cupei Floreta Timișoara la floretă, feminin și masculin. Competiția a făcut parte din Circuitul European U14 și s-a desfășurat la Centrul Regional de Afacere din Timișoara, de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa din orașul de pe Bega.
Dacă sâmbătă, 12 noiembrie, au avut loc probele de floretă feminin U14 și floretă masculin U11, duminică, 13 noiembrie, concursul de la Timișoara s-a încheiat cu probele de floretă feminin U11 și floretă masculin U14. Învingători în cea de-a doua zi au fost Andreea Dincă (ACS Balestra) – la floretă feminin U11 și Gergo Szemes (Ungaria) – la floretă masculin U14.
Clasamentele complete din ziua a doua de concurs de la prima ediție a Cupei Floreta Timișoara arată astfel:
FLORETĂ FEMININ U11
u11-feminin
FLORETĂ MASCULIN U14
u14-masculin
Concursul a fost organizat cu susținerea Federației Române de Scrimă, a Clubului Sportiv Universitar Poli și a Consiliului Județean Timiș.
Cupa Floreta Timișoara își propune să sprijine viitorii campioni la scrimă, categoria floretă, dar și să aducă în centrul atenției publicului larg beneficiile practicării acestui sport. Ne bucurăm să reunim viitorii campioni europeni la Timișoara, locul care a dezvoltat mare parte dintre campionii actuali ai României la scrimă”, a declarat Iulian Teacă, președintele Clubului Floreta Timișoara.