Sâmbătă și duminică, 6 și 7 ianuarie 2018, în paralel cu întrecerea de spadă, la Udine are loc și etapa de Cupă Mondială de juniori la floretă. Concursul se dispută la feminin și masculin, doar la individual, iar la start sunt prezenți 298 de sportivi din întreaga lume.
România este prezentă pe planșele din Italia cu nouă sportivi, iar sâmbătă, 6 ianuarie 2018, a avut loc proba de floretă feminin. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către Anca Săveanu, de la CSA Steaua, care s-a clasat la final pe locul 29. Celelalte floretiste românce au încheiat întrecerea de la Udine pe următoarele poziții: Rebeca Cândescu (CSA Steaua) – locul 50, Andreea Gheorghe (CSA Steaua) – locul 65, Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – locul 66. Au participat 94 de sportive.
Duminică, 7 ianuarie 2018, de la ora 9:30, ora României, are loc proba de floretă masculin, iar țara noastră va fi reprezentată de către Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Andrei Ionică (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Silviu Roșu (CSA Steaua).
Următoarea etapă de Cupă Mondială de floretă juniori feminin din sezonul 2017-2018 va avea loc la Zagreb, în perioada 27-28 ianurie 2018, iar la floretă juniori masculin se va disputa la Aix-en-Provence (Franța), în aceași perioadă.
FOTO: Augusto BIZZI