Anul 2018 a început în forță pentru scrima mondială. Sâmbătă și duminică, 6 și 7 ianuarie 2018, orașul italian Udine găzduiește etapa de Cupă Mondială de spadă juniori. Concursul are loc la feminin și masculin, doar la individual, iar la start sunt prezenți, în total, 333 de sportivi din întreaga lume.
România este reprezentată pe planșele de la Udine de opt sportivi, iar sâmbătă, 6 ianuarie a avut loc proba de spadă masculin. Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Adam Macska. Legitimat la CSM Satu Mare, Adam a părăsit întrecerea pe tabloul de 16 și s-a clasat la final pe locul 14. Ceilalți spadasini români au terminat proba de la Udine pe următoarele poziții: Marton Szep (CS Satu Mare) – locul 31, Alex Oroian (CS Satu Mare) – locul 65, Szilagyi Balazs (CS Satu Mare) – locul 82. Au participat 189 de sportivi.
Duminică, 7 ianuarie 2018, de la ora 11:30, ora României, are loc proba de spadă feminin, iar țara noastră va fi reprezentată de următoarele spadasine: Denisa Barosan (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Alexandra Predescu (CSA Steaua), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
Următoarea etapă de Cupă Mondială de spadă juniori din sezonul 2017-2018 va avea loc la Belgrad, în perioada 3-4 februarie 2018.
FOTO: Augusto BIZZI