După bronzul de luni, 29 februarie, al lui Silviu Roșu (CSA Steaua), la floretă cadeți masculin individual, marți, 1 martie, a fost rândul Ancăi Săveanu, tot de la CSA Steaua, să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, dar în proba de floretă cadeți feminin individual.
Miercuri, 2 martie, la aproape 24 de ore de la superbul succes de la Novi Sad, Anca Săveanu a avut amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă. Iată ce a spus tânăra medaliată:

Ce reprezintă pentru tine această medalie?
Momentan încă nu realizez importanța medaliei, deoarece sunt încă influențată de asaltul de ieri. Sunt marcată de nereușita mea din semifinale, când am cedat la o tușă și nu am reușit să schimb culoarea medaliei de bronz în argint sau aur.
Care a fost cel mai greu moment al concursului?
Blocajul psihologic pe care l-am avut în ultimul asalt cu italianca Pappone.
Cum a fost sa tragi două meciuri la rând în minutul suplimentar?
Eu zic că a fost destul de bine, iar asta s-a petrecut datorită pregătiri foarte bune pe care am făcut-o. Prin urmare, țin să le mulțumesc antrenorilor mei și preparatorului fizic, care m-au ajutat să nu am avut nicio problemă de ordin fizic și mental în acele momente decisive.
Ce ai simțit când ai dat tușa pentru 4?
Am simțit că mi-am împlinit un mare vis!
Ce senzații ai trăit pe podium?
A fost ceva dulce-amar. Pe de o parte, eram fericită pentru medalie, dar pe de altă parte eram dezamăgită pentru nu am reușit să ajung în finala pentru aur.
Cum a fost noaptea de după concurs?
Noaptea a fost odihnitoare, iar dimineața, când m-am trezit, am vrut să mă asigur că nu a fost doar un vis și am mers direct în locul în care mi-am pus medalia pentru a vedea dacă este tot acolo.
Cui ai dori să multumești pentru această medalie?
Le mulțumesc antrenorilor, colegilor, părinților și tuturor celor care m-au susținut.
Ce îți propui pe viitor?
Îmi doresc să urc de cât mai multe ori pe podium la viitoarele competiții. Nu doresc să mă opresc aici!

Anca a făcut marți, 1 martie, un concurs memorabil și puțin i-a lipsit să intre în marea finală. Parcursul sportivei de la CSA Steaua până la medalia de bronz a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-14 cu Viktoria Kralikova (Slovacia); tabloul de 32 – 15-6 cu Stepanka Nemkova (Cehia); tabloul de 16 – 15-13 cu Yasmin Campbell (Marea Britanie); tabloul de 8 – 8-7 cu Nora Hajas (Ungaria); semifinale – 10-11 cu Arianna Pappone (Italia).
FOTO: Florin Gheorghe
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans