Sokol Cup U23 – Brno 2022 – floretă, feminin, individual

Fetele din lotul de floretă au participat astăzi la un turneu în orașul Brno (Cehia). Antrenorii Petre Ducu și Virgil Sălișcan au trimis cinci sportive pe pistele de concurs: Emilia Corbu (CSTA Bucureţti), Andreea Dincă (CSA Steaua), Anca Săveanu (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Timişoara) și Maria Teodorescu (CSTA Bucureşti). Ele au intrat în competiție începând cu faza grupelor. Toate floretistele tricolore s-au calificat și pentru tabloul principal.

Anca Săveanu (cu patru victorii în grupă) a mers direct în 16-imile tabloului, unde a întâlnit-o pe colega sa de lot național, Teodora Sîrbu. Anca s-a impus cu 15-6

Andreea Dincă s-a calificat și ea pentru optimi după victoria cu 15-6 obținută în fața cehoaicei Michala Illekova.

Tot în 16-imi, Emilia Corbu a avut o confruntare cu Roza Terez Gergely (Ungaria), de care a dispus cu 15-7.

Maria Teodorescu a trecut de primul tur (15-6 cu cehoaica Anna Simkova), dar a pierdut în 16-imi la Lilli Brugger (Austria), cu 1-15.

În optimile de finală, Anca Săveanu a avut un meci greu cu austriaca Freya Cenker, pe care a învins-o cu 13-12. Pasul spre sferturi a fost făcut și de Andreea Dincă, victorioasă cu 13-10 în meciul disputat cu Luca Zsolnai (Ungaria).

Emilia Corbu a părăsit concursul după faza optimilor, fiind învinsă de italianca Teresa Donatelli, cu 15-12.

Sferturile de finală au adus o victorie pentru Anca Săveanu, care a întrecut-o pe Andreea Bimova (Cehia) cu 15-10, dar și o înfrângere pentru Andreea Dincă, învinsă de maghiara Anna Poltz cu 15-9.

În semifinale, Anca Săveanu a luptat împotriva viitoarei câștigătoarea a competiției, Lilli Brugger (Austria). Anca a pierdut cu 4-9, dar a cucerit medalia de bronz a concursului. Andreea Dincă s-a clasat pe locul 6, Emilia Corbu a terminat pe locul 11, Teodora Sîrbu pe 19, iar Maria Teodorescu pe 29.