Federația Română de Scrimă face următoarele precizări legate de selecția sportivilor pentru Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți Dubai 2-10 aprilie 2022:

Conform criteriilor de selecție ale FR Scrimă, care țin cont de clasamentele naționale aferente armelor, sportivii clasați pe primele două locuri pot fi înscriși direct în competiție. Pentru următoarele poziții valabile în funcție de concurs ( cadeți sau juniori ), antrenorul este cel care decide selecția.

Astfel la sabie feminin juniori, Maria Alexe, ocupanta locului 9 în clasamentul național, a fost propusă ca a patra sportivă, Marco Șovar, clasat pe locul 6, a fost propus ca al patrulea reprezentant la sabie masculin juniori și Vlad Covaliu de pe locul 5 a fost propus ca al treilea sportiv tricolor la sabie masculin cadeți.

În urma articolului apărut în presă, referitor la selecția pentru viitoarele Campionate Mondiale de juniori și cadeți, FR Scrimă a susținut deciziile antrenorilor – Tiberiu Dolniceanu – sabie feminin și Alexandru Chiculiță – sabie masculin de a selecționa sportivii mai sus menționați.

Pentru a înlătura orice speculație în urma unui material de presă, în care este contestată selecția sportivului Vlad Covaliu, FR Scrimă are totală încredere în decizia antrenorului Alexandru Chiculiță, tehnician cu experiență și rezultate care nu pot fi puse la îndoială. Alexandru Chiculiță este el însuși medaliat olimpic și mondial, un antrenor care și-a condus elevii pe podiumul olimpic, mondial și european.

Mihai Covaliu, actualul președinte COSR, este înainte de toate campion olimpic, mondial și european la sabie, este antrenorul cu cele mai mari rezultate din sabia masculină românească. A acționat întotdeauna și a susținut selecția pe valoare în echipa României și nu a exercitat niciun fel de presiune asupra federației. În relația cu FR Scrimă, din poziția pe care o ocupă acum, Mihai Covaliu a promovat întotdeauna spiritul de echipă și a susținut cu fair-play toți sportivii și antrenorii.