Scrimera Ana Maria Brânză (29 de ani) a terminat pe locul trei etapa de Cupă Mondială de spadă senioare de la Saint Maur (Franţa) şi s-a distanţat în fruntea clasamentului acestei competiţii.
Ana a primit 20 de puncte pentru bronzul din Franţa, iar în acest moment are un total de 258 de puncte. Pe locul doi se situează rusoaica Anna Sivkova, cu 189 de puncte, iar pe ultima treaptă a podiumului se află maghiara Szasz Emese, cu 182 de puncte.
În acest an, Ana Maria Brânză a participat la patru etape de Cupă Mondială şi a obţinut următoarele poziţii: locul 5 la Doha, locul 1 la Budapesta, locul 9 la Leipzig şi locul 3 la Saint Maur.
Celelalte românce ocupă următoarele poziţii în clasamentul Cupei Mondiale: Simona Pop – locul 23 (65 de puncte), Maria Udrea – locul 49 (31 de puncte), Ana Maria Constantin – locul 104 (13 puncte), Raluca Sbârcia – locul 129 (8 puncte), Ioana Dumitru – locul 227 (2 puncte) şi Tătăran Amalia – locul 242 (2 puncte).
Următoarea etapă de Cupă Mondială la care vor participa elevele lui Octavian Zidaru va avea loc la Barcelona în perioada 7-9 martie.
Foto: Marie-Lan Tay Pamart