Sâmbătă, 14 februarie, în a doua zi a etapei de Cupă Mondială la spadă seniori feminin au avut loc întrecerile de pe tabloul individual de 64. Aici, România a fost reprezentată de cinci sportive – Simona Gherman, Ana Maria Brânză, Simona Pop, Loredana Dinu și Anca Măroiu – iar cel mai bun rezultat a fost obținut de către Ana Maria Brânză, care s-a clasat pe locul cinci după următorul parcurs: tabloul de 64 – 15-10 cu Anna Kun (Ungaria); tabloul de 32 – 15-8 cu Tatiana Gudkova (Rusia); tabloul de 16 – 15-10 cu Tatiana Logunova (Rusia); tabloul de 8 – 12-15 cu Sin A Lam (Coreea de Sud).
Din păcate, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu și Anca Măroiu au pierdut toate în 64, la o singură tusă diferență. Rezultate:
Simona Gherman – Julianna Revesz (Ungaria) 8-9
Anca Măroiu – Imke Duplitzer (Germania) 14-15
Simona Pop – Tatiana Gudkova (Rusia) 14-15
Loredana Dinu –  Auriane Mallo (Franța) 14-15.
Ioana Dumitru a fost și ea prezentă la Buenos Aires, dar sportiva de la CS Dinamo a fost eliminată vineri, pe tabloul preliminat de 128.
În urma acestor rezultate, celelalte cinci spadasine din România au încheiat concursul pe următoarele poziții: Simona Gherman – locul 33, Simona Pop – locul 41, Anca Măroiu – locul 46, Loredana Dinu – locul 51, Ioana Dumitru – locul 112.
Podiumul întrecerii individuale de la Buenos Aires a arătat astfel: 1. Sarra Besbes (Tunisia), 2. Erika Kirpu (Estonia), 3. Britta Heidemann (Germania) și Sin A Lam (Coreea de Sud).
FOTO: Marie-Lan Tay Pamart