Amalia Tătăran și Greta Vereș s-au calificat joi, 20 iulie 2017, pe tabloul principal de 64 al probei de spadă feminin individual din cadrul Campionatului Mondial de scrimă seniori de la Leipzig.
La finalul zilei, cele două sportive, alături de antrenorul George Epurescu, au făcut câteva declarații pentru Bogdan Predescu, corespondetul Radio România Actualități la competiția din Germania.
Amalia Tătăran: „Este prima dată când particip la o ediție a unui Campionat Mondial de seniori. Prima zi de concurs a fost destul de tare, dar mă bucur că am reușit să mă calific pe tabloul principal de 64. Nu mi-e frică de nimeni și sper să fac o figură cât mai frumoasă. Sper să cuceresc o medalie la Campionatul Mondial, dar sunt conștientă că mai am mult de muncă până atunci. În proba pe echipe vom fi foarte unite și sper să prindem o zi foarte bună”
Greta Vereș: „A fost un concurs foarte greu azi. E important că am trecut de grupe, iar în eliminări a fost ceva mai bine. E greu să ajungi în 64, dar mi-am dorit foarte mult. A fost și ceva panică, dar fiecare meci e o nouă experiență și sunt fericită că voi trage și duminică. La echipe ne dorim foarte mult să intră pe tabloul de 8, iar de acolo orice e posibil!”
George Epurescu: „Mi-ar fi convenit ca toate cele patru sportive să se califice pe tabloul principal de 64, dar trebuie să menționez faptul că trei dintre ele sunt la prima participare la un Campionat Mondial. Ca și procentaj, este în regulă că avem 50% din sportive calificate. Duminică sper ca Tătăran și Vereș să meargă cât mai sus și, de ce nu, să câștige chiar o medalie. Amândouă am șanse foarte bune. În proba pe echipe, fetele au o mare dorință de a câștiga, dar încercă să ieșim cu fruntea sus și să ne îndeplinim obiectivul: o clasare pe locurile 5-8.”
În proba de spadă feminin individual România a fost reprezentată și de către Adela Danciu și Raluca Sbîrcia, dar cele două au fost eliminate în calificări.
FOTO: Bogdan Predescu