Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți – Plovdiv 2023

Sabie, feminin, cadeți, individual

Trei din cele 92 de participante în concursul feminin de azi reprezintă România: Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu și Anastasia Fusea. Toate fetele au trecut de faza grupelor, iar pe tablou Anastasia Fusea a mers direct în turul secund. A fost victorie pentru româncă, scor 15-14 cu Yuet Ching Tsang, din Hong Kong. În turul al treilea, Anastasia a pierdut cu 9-15 la Nargiza Jaksybaeva (Uzbekistan).

Rosemarie Benciu a învins, în turul întâi, o reprezentantă a Tunisiei, pe Kenz Ben Ismail, cu 15-4, cedând în turul al doilea la Sophie Liu, din Statele Unite, cu 3-15.

Amalia Covaliu s-a calificat și ea direct în turul al doilea, acolo unde a obținut o victorie cu 15-12 în fața italiencei Elisabetta Borrelli. În turul al treilea, Amalia a întrecut-o pe Elia Glotte, din Israel, de care a dispus cu 15-9. Drumul Amaliei s-a oprit în optimi, unde tricolora a pierdut cu 11-15 meciul cu Nadin Toth, din Ungaria.

În clasamentul final, Amalia Covaliu a ocupat poziția a 10-a, Anastasia Fusea s-a clasat a 26-a, iar Rosemarie Benciu a fost a 60-a.