Campionatul European de la Maribor continuă duminică, 1 martie, cu primele probe pentru juniori: floretă masculin individual și sabie feminin individual.
La ora 10:00 se va da startul probei de floretă juniori masculin individual. La start se vor alinia 82 de sportivi. Pentru început se vor trage în grupe preliminare: două de șase și zece de șapte sportivi. La finalul grupelor se va alcătui un clasament, iar primii 62 de sportivi se vor califica pe un tablou incomplet de 64, de eliminare directă.
Printre cei 82 de floretiști prezenți la această probă se vor număra și patru români: Bogdan Dascălu (CSU Cluj), Vlad Porușniuc (CSA Steaua), Victor Gheorghe (CSS Ploiești) și Mihai Mănucu (CSA Steaua).
Cei patru vor trage pentru început în următoarele grupe preliminare:

1.grupa Dascalu 2.grupa Gheorghe 3.grupa Manucu 4.grupa Porusniuc
Programul complet al probei de floretă juniori masculin individual este următorul:
Ora 10:00 – start probă floretă masculin individual
Ora 19:00 – semifinale floretă masculin individual
Ora 20:10 – finală floretă masculin individual
Ora 20:50 – festivitatea de premiere.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivilor români la Maribor.


UPDATE, ora 11:39 – Bogdan Dascălu, Vlad Porușniuc, Victor Gheorghe și Mihai Mănucu au încheiat evoluția în grupe cu următoarele rezultate:

1.rez Dascalu 2.rez Gheorghe 3.rez Manucu 4.rez Porusniuc
În urma acestor rezultate, Victor Gheorghe și Mihai Mănucu au fost eliminați, iar Vlad Porușniuc și Bogdan Dascălu vor trage în 64.


UPDATE, ora 13:00 – Vlad Porușniuc și Bogdan Dascălu au fost eliminați în 64 după următoarele rezultate:
Bogdan Dascălu – Iskander Akhmetov (Rusia) 3-15
Vlad Porușniuc – Lorenzo Francella (Italia) 10-15.
Cei patru floretiști români au încheiat concursul pe următoarele poziții: Bogdan Dascălu – locul 44, Vlad Porușniuc – locul 51, Victor Gheorghe – locul 77, Mihai Mănucu – locul 80.