Sala de scrimă Floreasca din București a găzduiește în perioada 27 iunie – 8 iulie 2016 o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru copii.
Peste 500 de copii din întrega țară se vor duela timp de 12 zile la trei categorii de vârstă – 8-9 ani, 10-11 ani și 12-13 ani -, la feminin și masculin, la individual și echipe (10-13 ani), la toate armele: floretă, spadă și sabie.
Startul s-a dat luni, 27 iunie, la ora 9:00, cu proba de floretă masculin individual, la categoria 12-13 ani.
La festivitatea de deschidere a luat parte, în calitate de invitat de onoare al Federației Române de Scrimă, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. „Sunt onorat de faptul că mă aflu azi în mijlocul acestor mici campioni ai scrimei românești. Felicit marii campioni pentru rezultatele excelente obținute la Campionatul European de seniori de la Torun și urez mult succes tuturor copiilor care se vor duela timp de 12 zile la acestă importantă competiție organizată de către Federația Română de Scrimă”, a precizat în deschidere Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.
La rândul său, domnul Mihai Covaliu i-a mulțumit Alteţei Sale Regale Principele Radu al României pentru prezența la festivitatea de deschidere a competiției și a urat mult succes micilor sportivi prezenți la concurs: „Mulțumim Alteţei Sale Regale Principele Radu al României pentru faptul că ne-a onorat cu prezența în această dimineață. Campionatul Național de Copii este primul pas al micilor campioni în drumul spre marea performanță. Sunt convins că toți cei prezenți azi aici visează ca într-o zi să ajungă la Jocurile Olimpice, acolo unde vor evolua peste o lună și câteva zile sportivii noștri calificați la Rio”.
PARTENERII CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE SCRIMĂ PENTRU COPII 2016 SUNT:
parteneri CN Scrima Copii 2016
logo_lumilandia