Cupa Mondială FIE – Nanjing 2024

Feminin, spadă, individual, seniori

Ambele spadasine tricolore Alexandra Predescu și Greta Vereș au trecut de faza grupelor și au intrat pe tabloul preliminar. Greta a intrat direct în turul secund, unde a cedat cu 13-15 în fața chinezoaicei Xinyao Li. Alexandra a mers și ea direct în turul secund, iar aici a învins-o pe Yan Zhao (China), cu 15-12, calificându-se pe tabloul principal. Alexandra o va înfrunta pe tabloul principal pe Angela Krieger (Elveția).

Gerevich-Kovacs-Karpati – Cupa Mondială Budapesta 2024

Masculin, sabie, individual, seniori

Cosmin Stan și Rareș Ailinca nu au trecut de faza grupelor la Budapesta, Iulian Teodosiu s-a calificat pe tabloul principal, iar ceilalți opt sabreri români au mers pe tabloul preliminar. George Dragomir a intrat în turul secund, dar a cedat cu 10-15 la britanicul William Deary. Același traseu l-au avut Matei Cîdu (4-15 cu indianul Karan Singh Singh) și Eduard Dragomir (5-15 cu americanul Mitchell Saron).

Alexandru Zmău a pierdut greu în primul tur, la Mohab Samer (Egipt), cu 14-15

Casian Cîdu a câștigat în primul tur, la mexicanul Julian Ayala, cu 15-4, și a pierdut la o tușă (14-15) cu maghiarul Tamas Decsi.

Mihnea Enache l-a învins în turul întâi pe spaniolul Jordi Lopez de Guerenu, cu 15-12, pentru ca în turul secund să îl întreacă pe americanul Filip Dolegiewicz, cu 15-14.

Vlad Covaliu a trecut de turul secund, unde s-a calificat direct, cu o victorie la iordanianul Ahmad Alamawi, scor 15-4. De al doilea tur a mai trecut și Răzvan Ursachi (15-6 cu sauditul Mohammed Alamr).

În ultimul tur al tabloului preliminar, Vlad Covaliu a fost învins de americanul Andrew Dodd, cu 15-11; Mihnea Enache a cedat cu 6-15 la turcul Furkan Yaman, iar Răzvan Ursachi a pierdut în fața maghiarului Csanad Gemesi (12-15).

Pe tabloul principal Iulian Teodosiu se va duela cu Mohamed Amer (Egipt).