Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Alexandra Predescu (Nanjing) și Iulian Teodosiu (Budapesta) – calificări pe tabloul principal

Cupa Mondială FIE – Nanjing 2024

Feminin, spadă, individual, seniori

Ambele spadasine tricolore Alexandra Predescu și Greta Vereș au trecut de faza grupelor și au intrat pe tabloul preliminar. Greta a intrat direct în turul secund, unde a cedat cu 13-15 în fața chinezoaicei Xinyao Li. Alexandra a mers și ea direct în turul secund, iar aici a învins-o pe Yan Zhao (China), cu 15-12, calificându-se pe tabloul principal. Alexandra o va înfrunta pe tabloul principal pe Angela Krieger (Elveția).

Gerevich-Kovacs-Karpati – Cupa Mondială Budapesta 2024

Masculin, sabie, individual, seniori

Cosmin Stan și Rareș Ailinca nu au trecut de faza grupelor la Budapesta, Iulian Teodosiu s-a calificat pe tabloul principal, iar ceilalți opt sabreri români au mers pe tabloul preliminar. George Dragomir a intrat în turul secund, dar a cedat cu 10-15 la britanicul William Deary. Același traseu l-au avut Matei Cîdu (4-15 cu indianul Karan Singh Singh) și Eduard Dragomir (5-15 cu americanul Mitchell Saron).

Alexandru Zmău a pierdut greu în primul tur, la Mohab Samer (Egipt), cu 14-15

Casian Cîdu a câștigat în primul tur, la mexicanul Julian Ayala, cu 15-4, și a pierdut la o tușă (14-15) cu maghiarul Tamas Decsi.

Mihnea Enache l-a învins în turul întâi pe spaniolul Jordi Lopez de Guerenu, cu 15-12, pentru ca în turul secund să îl întreacă pe americanul Filip Dolegiewicz, cu 15-14.

Vlad Covaliu a trecut de turul secund, unde s-a calificat direct, cu o victorie la iordanianul Ahmad Alamawi, scor 15-4. De al doilea tur a mai trecut și Răzvan Ursachi (15-6 cu sauditul Mohammed Alamr).

În ultimul tur al tabloului preliminar, Vlad Covaliu a fost învins de americanul Andrew Dodd, cu 15-11; Mihnea Enache a cedat cu 6-15 la turcul Furkan Yaman, iar Răzvan Ursachi a pierdut în fața maghiarului Csanad Gemesi (12-15).

Pe tabloul principal Iulian Teodosiu se va duela cu Mohamed Amer (Egipt).

Articole similare

Bogdan Dascălu-locul 40 la floretă și Tudor D. Cucu-locul 84 la sabie, la prima etapă de Cupă Mondială de juniori din acest sezon

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Campionatul Mondial de cadeți și juniori de la Verona, ziua 4, proba 8: Ailinca, Dragomir, Stănescu și Ursachi trag la sabie juniori masculin individual

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Ediția a patra a Cupei C.S.T.A. la floretă pentru copii și speranțe se încheie azi cu ultimele patru probe

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version