Ciutat de Barcelona 2022 – spadă, feminin, seniori

Șase fete au reprezentat țara noastră în concursul de spadă din Spania. Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Amalia Tătăran și Greta Vereș au început competiția din faza grupelor. Cristina Constantinescu a avut o singură victorie în grupă (în fața Mariei Mateos, din Spania) și nu a reușit să treacă de această fază a concursului.

Celelalte fete s-au calificat pentru tabloul preliminar.

În primul tur, Amalia Tătăran a fost eliminată de rusoaica Violetta Khrapina, care s-a impus cu 15-10. În același tur, Greta Vereș a pierdut întâlnirea cu Alexandra Ehler, din Germania. Greta a fost învinsă cu 15-7.  Și Mihaela Leonte a părăsit competiția în primul tur al tabloului preliminar, după înfrângerea suferită în meciul cu o spadasină din Austria, Claudia Panuschka, aceasta din urmă impunându-se la limită, cu 15-14.

Intrată direct în turul al doilea preliminar, Alexandra Predescu a dispus de brazilianca Victoria Vizeu cu 15-14, a învins-o apoi pe lituanianca Vikte Azukaite cu 15-9 și s-a calificat pentru tabloul principal al competiției catalane, unde o va întâlni pe americanca Ketki Kektar.

Și Bianca Benea a mers direct în turul al doilea preliminar, unde a câștigat disputa cu Alexandra Ehler, din Germania, pe care a învins-o cu 15-12. Bianca a întâlnit-o în ultimul tur preliminar pe suedeza Elvira Martensson, care s-a impus însă cu 15-8.