Luni seara, 30 martie, la Teatrul Național București s-au acordat premiile Gopo pentru 2015, iar filmul “Planșa”, regizat de Andrei Gheorghe, s-a numărat printre peliculele premiate. Alexandra Carastoian și Boroka Biro au primit premiul Gopo la categoria „Tânăra Speranță” pentru imaginea filmului “Planșa”.
Trebuie amintit faptul că filmul “Planșa” a fost nominalizat la patru categorii:
Cea mai bună actriță în rol principal – Olimpia Melinte
Cel mai bun actor într-un rol secundat – Marian Adochiței
Cel mai bun film de debut – Planșa, regia: Andrei Gheorghe
Tânără speranță – Alexandra Carastoian și Boroka Biro pentru imaginea filmului “Planșa”.

Federația Română de Scrimă a promovat filmul “Planșa” în toată țara!

Filmul independent “Planșa” este lungmetrajul  de debut al  regizorului Andrei  Gheorghe, fiul antrenorului de spadă de la CS Farul Constanța, Horia Gheorghe.
“Planșa” este un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială a avut  loc  vineri, 26  septembrie 2014, la Cinema Studio.
Federația Română de Scrimă a promovat “Planșa” în toate orașele în care a fost prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei.
Gala Premiilor Gopo 2015 a fost organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Babel Communications și al Centrului Național al Cinematografiei.
Lista completă a câștigătorilor premiilor Gopo 2015 poate fi văzută AICI.