În perioada 2-4 mai, capitala Franței găzduiește cea de-a șasea etapă de Cupă Mondială la spadă masculin seniori. Cei mai buni spadasini din lume vor fi prezenți în capitala Franței, unde se va trage atât la individual cât și la echipe.
România va fi prezentă doar în concursul individual cu trei sportivi. Este vorba de Adrian Pop, Adrian Szilagyi și Arkosi Bertalan, toți de la CS Satu Mare. Cei trei sunt însoțiți de antrenorul Csiszar Francisc.
Vineri, 2 mai, au loc calificările, iar sâmbătă se va trage tabloul de 64.
“Pentru sportivii mei ar fi extraordinar dacă ar ajunge pe tabloul de 64. Concursul este unul extrem de puternic. Sper să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat antrenorul Csiszar Francisc. Înaintea concursului din Franța, cei trei spadasini români ocupă următoarele poziții în clasamentul Cupei Mondiale: Arkosi Bertalan – locul 282, Adrian Pop – locul 696 și Adrian Szilagyi – locul 860.
Lider în clasamentul Cupei Mondiale de spadă seniori este elvețianul Fabian Kauter, cu 183 de puncte. Pe locul doi se află estonianul Nikolai Novosjolov (173 de puncte), iar pe trei se află Ruben Gascon Limardo, din Venezuela, cu 166 de puncte.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile legate de evoluția spadasinilor români la Paris.