Marți, 4 martie, Campionatul European de scrimă de la Jerusalim programează ultimele trei probe pentru juniori, toate pe echipe: spadă și floretă fete și sabie băieți. România va avea ultimele emoții în concursul de floretă fete, unde elevele lui Ducu Petre vor încerca să obțină o nouă medalie.
Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Isabelle Stan vor intra pe planșe începând cu ora 9:00, ora României, când vor întâlni naționala Marii Britanii în optimi. Dacă vor trece mai departe, româncele se vor duela cu Rusia pentru un loc în semifinale.
Programul complet al ultimei zile de la Europeanul de la Jerusalim arată astfel:
Ora 9:00 – calificări în proba de spadă juniori feminin echipe
Ora 9:00 – calificări în proba de floretă juniori feminin echipe
Din România: echipa formată din Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin, Isabelle Stan
Ora 11:00 – calificări în proba de sabie juniori masculin echipe
Ora 15:00 – finalele pentru bronz în cele trei probe (pe piste diferite)
Ora 16:00 – finala în proba de spadă juniori feminin echipe
Ora 17:00 – finala în proba de sabie juniori masculin echipe
Ora 17:40 – finala în proba de floretă juniori feminin echipe
Ora 19:00 – festivitatea de premiere şi ceremonia de închidere a competiţiei.


UPDATE, 4 martie, ora 10:00 – România a trecut cu bine de faza optimilor de finală, după ce a învins Marea Britanie, scor 36-33. În sferturi, fetele lui Ducu Petre vor evolua împotriva Rusiei, una dintre favoritele la podium, de la ora 10:30.


UPDATE, ora 11:10 – România a pierdut meciul cu Rusia din sferturile de finală şi a ratat şansa de a se bate pentru o nouă medalie la Campionatul European de scrimă de cadeţi şi juniori de la Jerusalim. Floretistele junioare ale lui Petre Ducu au pierdut cu 35-43 şi au fost trimise în turneul pentru locurile 5-8. Aici, în primul meci, vor întâlni învinsa din duelul Franţa – Germania.

duel cu Rusia


UPDATE, ora 11:30 – România şi-a aflat adversara din primul meci din mini-turneul locurilor 5-8 din proba de floretă junioare de la Europeanul de la Jerusalim. Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Isabelle Stan vor întâlni Germania, de la ora 12:00, după ce nemţoaicele au cedat în sferturi în faţa Franţei, scor 35-45.


UPDATE, ora 13:20 – România a pierdut duelul cu Germania, primul din mini-turneul locurilor 5-8. Româncele au cedat cu 33-40 şi au fost trimise să joace pentru locul şapte, cu Ucraina, de la ora 13:30.


UPDATE, ora 14:20 – România a încheiat cu o victorie participarea în proba de floretă junioare de la Europeanul de la Jerusalim. Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Isabelle Stan au învins Ucraina cu 45-41, iar România a încheiat proba pe locul şapte.