Cupa Mondială pentru juniori – Tashkent

Floretă, feminin, individual

A fost un concurs excelent pentru românce în Uzbekistan: medalii de argint și de bronz, un loc 6 și un loc 12.

După faza grupelor, trecută cu brio de toate cele patru floretiste tricolore, fetele au intrat pe tabloul principal. Paula Radu a trecut în primul tur de kazaha Nadezhda Shustova (15-4), iar în turul secund, faza optimilor, s-a înfruntat cu Andreea Dincă. Andreea s-a impus cu 15-7 și s-a calificat în sferturi.

Ingrid Miti Bikfalvi a învins-o în optimi pe uzbeca Robiyajon Iminova, cu 15-5, în timp ce Maria Teodorescu s-a impus, în aceeași fază, în fața Alinei Iskanderova (Kazahstan).

În sferturi, Andreea Dincă a trecut de Ingrid Miti Bikfalvi, cu 15-11, iar Maria Teodorescu a câștigat în fața Radei Kasimova (Uzbekistan).

Semifinalele au adus o victorie a Andreei, în meciul cu Sofiya Aktayeva (Kazahstan), scor 15-8, și o înfrângere pentru Maria, 3-15 cu Anastasia Beznosikova (Rusia).

În finală, Andreea Dincă a luptat exemplar, dar a cedat cu 9-15 în fața rusoaicei Anastasia Beznosikova.

În clasamentul final, Andreea Dincă (CSA Steaua București) a încheiat pe locul secund, Maria Teodorescu (CS Rapid București) pe 3, obținând medalia de bronz, Ingrid Miti Bikfalvi (CSU Poli Timișoara) s-a clasat pe locul 6, iar Paula Radu (CSA Steaua București) pe locul 12.