Ultima zi a Campionatului European de scrimă seniori de la Strasbourg programează două probe pe echipe: floretă feminin și sabie masculin. România este reprezentată în concursul de floretă feminin de o echipă alcătuită din: Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu și Isabelle Stan. Antrenor: Ducu Petre.
La startul întrecerii se vor prezenta opt echipe și se vor trage direct meciurile din sferturile de finală, urmând ca învinsele să meargă pe un mini-tablou pentru locurile 5-8. În primul meci al probei, România va da peste Italia, nimeni alta decât multipla campioană europeană, mondială și olimpică. Meciul va începe la ora 10:00, ora României.
Celelalte trei sferturi de finală sunt: Ungaria – Polonia, Franța – Germania și Ucraina – Rusia.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretistelor din România la Europeanul de la Strasbourg.


UPDATE, ora 10:37 – România a fost învinsă în sferturile de finală ale probei de floretă feminin de către Italia, scor 16-45, și a fost trimisă să evolueze pe mini-tabloul locurilor 5-8.

Romania-Italia FFS-EQ n01 Romania-Italia FFS-EQ n02 Romania-Italia FFS-EQ n03 Romania-Italia FFS-EQ n04 Romania-Italia FFS-EQ n05 Romania-Italia FFS-EQ n06

FOTO: Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE, ora 11:04 – România și-a aflat adversara din primul meci de pe mini-tabloul locurilor 5-8 al probei de floretă feminin. Elevele lui Petre Ducu vor întâlni Ungaria, care a pierdut în sferturile de finală cu Polonia, scor 30-45. Meciul România – Ungaria va începe la ora 11:50, ora României.


UPDATE, ora 13:19 – România a pierdut meciul cu Ungaria, scor 25-45, și va trage pentru locul 7 cu Ucraina, de la ora 13:40.


UPDATE, ora 18:09 – România a pierdut și meciul cu Ucraina, scor 39-45, și a încheiat proba de floretă feminin pe locul 8.

Romania-Ungaria FFS-EQ n01 Romania-Ungaria FFS-EQ n02 Romania-Ungaria FFS-EQ n03 Romania-Ungaria FFS-EQ n04 Romania-Ungaria FFS-EQ n05 Romania-Ucrainia FFS-EQ n01 Romania-Ucrainia FFS-EQ n02 Romania-Ucrainia FFS-EQ n03