Trei români ne vor reprezenta marți, 8 aprilie, în proba de floretă juniori Mondialele de scrimă de la Plovdiv. Steliștii Alexandru Georgescu și Vlad Porușniuc (foto, în dreapta), și sătmăreanul Bogdan Dascălu (foto, în stânga) vor trage în grupe de la ora 10:00 după următorul program:
Vlad Porușniuc (CSA Steaua) trage în grupa 7 alături de următorii floretiști: Xiang Han Tristan Cheng (Malaezia), Mengkai Huang (China), Robert McGregor (Africa de Sud), Georg Dorr (Germania), Michael Woo (SUA) și Petro Gulivatyi (Ucraina);
Alexandru Georgescu (CSA Steaua) a fost repartizat în grupa 18 cu următorii adversari: Mohannad Abozeid (Egipt), Tommaso Ciuti (Italia), David Vegh (Slovacia), Nicolas Perona Gomez (Argentina) și Xian Shi Justin Ong (Singapore);
Bogdan Dascălu (CS Satu Mare) vat rage în grupa 20 cu următorii: Ka Long Cheung (Hong Kong), Ilya Degtyarev (Rusia), Octavio Ramirez Martinez (Mexic), Hazem Khazbak (Egipt) și Adam Zarettsky (Israel).
Site-ul www.frscrimă.ro vă va ține la curent cu evoluția floretiștilor juniori la Mondialele de la Plovdiv.


UPDATE, ora 15:35 – Alexandru Georgescu, Vlad Porușniuc și Bogdan Dascălu au trecut cu bine de faza grupelor, dar problemele au apărut pe tabloul de 128. Din păcate, Alexandru și Vlad s-au oprit pe 128 după următoarele meciuri: Vlad Porușniuc – Alexander Pivovarov (Rusia), scor 5-15 și Alexandru Georgescu – Marwan Ahmed (Egipt), scor 11-15. Singurul român rămas pe tabloul de 64 este sătmăreanul Bogdan Dascălu. El a trecut pe tabloul de 128 de brazilianul Eduardo Gastal, scor 15-11 și se va bate pentru un loc pe tabloul de 32 cu americanul Michael Woo. Meciul va avea loc de la ora 17:30.


UPDATE, ora 19:00 – Bogdan Dascălu a fost eliminat de pe tabloul de 64 al probei de floretă juniori individual după ce a pierdut cu americanul Michael Woo, scor 2-15.