Proba de floretă junioare de la Mondialele de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria) își va desemna azi câștigătoarea. Printre cele 32 de sportive care încep luni, 7 aprilie, asaltul spre finală se numără și două românce: Maria Boldor și Mălina Călugăreanu. Cele două au prins duminică, 6 aprilie, o zi excelentă și au ajuns deocamdată până pe tabloul de 32. Elevele lui Ducu Petre vor lupta luni pe tabloul de 32 astfel:
Maria Boldor – Pauline Ranviere (Franța), de la ora 9:00;
Mălina Călugăreanu – Karin Miyawaki (Japonia), de la ora 10:30.
Maria Boldor și Pauline Ranvier s-au întâlnit și la Europenele de la Jerusalim. din urmă cu două luni. Atunci, meciul s-a jucat în sferturile de finală, iar Maria s-a impus cu 15-14 și a urcat în semifinale, cucerind în final medalia de bronz. Sperăm că luni dimineața Ranviere nu va putea să-și ia revanșa.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția celor două românce la Plovdiv.
FOTO: Augusto Bizzi


UPDATE, 10:10 – Maria Boldor a fost eliminată de pe tabloul de 32 al probei de floretă junioare individual la Mondialele de la Plovdiv. Franțuzoaica Pauline Ranviere și-a luat revanșa după eșecul de la Europene și a învins-o pe Maria cu 15-6.


UPDATE, 10:55 – Mălina Călugăreanu a fost și ea eliminată de pe tabloul de 32 la floretă junioare. Eleva lui Ducu Petre a avut un meci stâns cu japoneza Karin Miyawaki . Aceasta din urmă a condus până aproape de final, când Maria a egalat 12-12, dar cu două secunde înainte de final românca a încasat tușa decisivă ce a eliminat-o din întrecerea individuală.