Localitatea franceză Bourges găzduiește în perioada 1-10 aprilie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori.
Cei mai bun sportivi din întreaga lume, la nivel de cadeți și juniori, se vor duela în Franța pentru medaliile puse în joc, iar printre ei se vor număra și 17 scrimeri români.
Vineri, 1 aprilie, în prima zi de concurs au loc probele de floretă feminin cadeți individual și sabie masculin cadeți individual. De la ora 9:30, ora României, 88 de sportive se vor întrece în proba de floretă feminin cadeți individual, iar printre ele se numără și Anca Săveanu (CSA Steaua). După faza grupelor, 66 de sportive se vor califica mai departe pe un tablou incomplet de 128, de eliminare directă.
Proaspăt medaliată cu bronz la Campionatul European de la Novi Sad, în aceiași probă, Anca Săveanu va intra în concurs în următoarea grupă preliminară:
grupa Saveanu
Programul complet al primei zile de la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Bourges este următorul:
Ora 9:30 – Floretă feminin cadeți individual
Din România: Anca Săveanu (CSA Steaua);
Ora 11:30 – Sabie masculin cadeți individual
Din România: Matei Aniculoesei (CSA Steaua), George Dragomir (CSS Slobozia).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Bourges.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 11:30 – Anca Săveanu și-a încheiat evoluția în grupa preliminară cu următoarele rezultate:
rezultate Saveanu


UPDATE, ora 13:53 – Anca Săveanu a fost eliminată pe tabloul de 64, după ce a cedat cu 10-15 în duelul cu Alicia Ji Yeon Kwag (Australia).


UPDATE, ora 19:32 – În urma evoluției de ai, Anca Săveanu a ocupat locul 37 în proba de floretă cadeți feminin individual. Au tras 88 de sportive.


UPDATE, ora 23:35 – Medalia de aur a fost câștigată de către Sylvie Binder (SUA), care a trecut în finală de Sera Azuma (Japonia), scor 15-12. Medaliile de bronz le-au cucerit Stefani Deschner (SUA) și Lara Bertola (Italia).