Penultima etapă de Cupă Mondială de sabie seniori de la Varșovia are loc sâmbătă și duminică, 17 și 18 mai. România este prezentă în capitala Poloniei cu doi sportivi: Tiberiu Dolniceanu, liderul clasamentului Cupei Mondiale de sabie, și Alin Badea. Dacă Dolniceanu are liber sâmbătă, Alin Badea va intra azi în calificări.
Sabrerul de la CSA Steaua a fost repartizat în grupa a noua preliminară și va trage, începând cu ora 12:15, ora României, cu următorii sportivi: Trofim Velikyi (Rusia), Mathias Willau (Austria), Beka Bazade (Georgia), Diego De La Fuente (Spania), Michal Nochan (Polonia) și Artsiom Novikau (Belarus). Alin va fi asista de pe margine de tehnicianul Dan Găureanu.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția lui Alin Badea la Varșovia.


UPDATE, ora 13:27 – Alin Badea a trecut cu bine de meciurile din grupa preliminar nouă și a reușit să avanseze mai departe în calificări. Rezultatele sabrerului român în grupă sunt: 4-5 cu Trofim Velikyi (Rusia), 3-5 cu Mathias Willau (Austria), 5-2 cu Beka Bazade (Georgia), 5-1 cu Diego De La Fuente (Spania), 5-2 cu Michal Nochan (Polonia) și 5-2 cu Artsiom Novikau (Belarus).


UPDATE, ora 13:27 – Alin Badea continuă cursa la Grand Prix-ul de sabie seniori de la Varșovia. După ce a depășit grupele, Badea a fost scutit de tabloul preliminar de 128. Pe cel preliminar de 64, Badea va trage cu polonezul Mikolaj Grzegorek. Învingătorul se califică pe tabloul principal de 64, care va avea loc duminică, 18 mai.


UPDATE, ora 16:00 – Alin Badea s-a calificat fără mari emoții pe tabloul principal de 64 al Cupei Mondiale de la Varșovia după victoria cu 15-8 cu polonezul Mikolaj Grzegorek. Tabloul principal de 64, unde Tiberiu Dolniceanu este calificat direct, se trage duminică, 18 mai, începând cu ora 10:00, ora României.