Covaliu: “Concursul de la Satu Mare e foarte important pentru România”

  by    1   0

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu (36 de ani) a vorbit pe site-ul frscrima.ro despre importanţa etapei de la Satu Mare din Circuitul European de floretă pentru cadeţi şi despre viitorul scrimei din România. La concursul de la Satu Mare, din perioada 8-9 februarie, vor lua startul 78 de sportive, din 12 ţări: Austria, Belarus, Cehia, Egipt, Ungaria, Italia, Japonia, Rep. Moldova, România, Slovacia, Turcia şi Ucraina.

Ce reprezintă această întrecere pentru oraşul Satu Mare?
Este o recunoaştere a valorii scrimei româneşti, în general, a florerei, în particular, şi a floretei sătmărene, în special. Este o competiţie unde sportivii români, dar şi cei străini, pot să-şi demonstreze valoarea, dar şi să capete experienţă internaţională.

Cât de important e sprijinul Primăriei în organizarea acestui concurs?
Scrima din Satu Mare reprezintă foarte mult pentru sportul românesc şi nu putem decât să mulţumim domnului doctor Dorel Coica şi celorlalţi factori care s-au implicat în organizarea etapei de floretă din Circuitul European pentru cadeţi.

Pe viitor, poate România să organizeze mai multe competiţii de acest gen?
Cu siguranţă. Îmi doresc ca fiecare oraş cu tradiţie în scrimă să organizeze cel puţin un concurs internaţional. E foarte important să avem astfel de întreceri în principla pentru sportivii români.

Sportivele din România vor concura în acest an la Satu Mare şi pentru Vasile Costa, fostul mare campion bolnav de cancer. Aveţi un mesaj pentru el?
Îi transmit multă putere de luptă şi îi spun să nu cedeze nicio clipă în faţa greutăţilor vieţii. Să lupte până la ultima tuşă, aşa cum a făcut-o pe planşe de atâtea ori.

Când vom putea avea o etapă de Cupă Mondială la seniori şi în România?
Vrem să transformăm Trofeul “Alfredo Bacchelli” în etapă de Cupă Mondială la spadă seniori. Mai întâi trebuie să devină satelit şi abia apoi etapă de Cupă Mondială. Sper să reuşim cât mai repede acest lucru.


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

One thought on “Covaliu: “Concursul de la Satu Mare e foarte important pentru România”

  1. carol spune:

    FIE CA ROMANII SA OBTINA PUNCTELE CELE MAI MULTE! HAI ECHIPA DE FLORETA A ROMANIEI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top