Covaliu: “Concursul de la Satu Mare e foarte important pentru România”

  by    1   0

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu (36 de ani) a vorbit pe site-ul frscrima.ro despre importanţa etapei de la Satu Mare din Circuitul European de floretă pentru cadeţi şi despre viitorul scrimei din România. La concursul de la Satu Mare, din perioada 8-9 februarie, vor lua startul 78 de sportive, din 12 ţări: Austria, Belarus, Cehia, Egipt, Ungaria, Italia, Japonia, Rep. Moldova, România, Slovacia, Turcia şi Ucraina.

Ce reprezintă această întrecere pentru oraşul Satu Mare?
Este o recunoaştere a valorii scrimei româneşti, în general, a florerei, în particular, şi a floretei sătmărene, în special. Este o competiţie unde sportivii români, dar şi cei străini, pot să-şi demonstreze valoarea, dar şi să capete experienţă internaţională.

Cât de important e sprijinul Primăriei în organizarea acestui concurs?
Scrima din Satu Mare reprezintă foarte mult pentru sportul românesc şi nu putem decât să mulţumim domnului doctor Dorel Coica şi celorlalţi factori care s-au implicat în organizarea etapei de floretă din Circuitul European pentru cadeţi.

Pe viitor, poate România să organizeze mai multe competiţii de acest gen?
Cu siguranţă. Îmi doresc ca fiecare oraş cu tradiţie în scrimă să organizeze cel puţin un concurs internaţional. E foarte important să avem astfel de întreceri în principla pentru sportivii români.

Sportivele din România vor concura în acest an la Satu Mare şi pentru Vasile Costa, fostul mare campion bolnav de cancer. Aveţi un mesaj pentru el?
Îi transmit multă putere de luptă şi îi spun să nu cedeze nicio clipă în faţa greutăţilor vieţii. Să lupte până la ultima tuşă, aşa cum a făcut-o pe planşe de atâtea ori.

Când vom putea avea o etapă de Cupă Mondială la seniori şi în România?
Vrem să transformăm Trofeul “Alfredo Bacchelli” în etapă de Cupă Mondială la spadă seniori. Mai întâi trebuie să devină satelit şi abia apoi etapă de Cupă Mondială. Sper să reuşim cât mai repede acest lucru.


Related Posts

CS Farul Constanța a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran le-a premiat pe micile campioane!

Sâmbătă după-amiaza, 24 iunie, Campionatul Național de Scrimă pentru copii a programat ultima probă de spadă a ediției 2017. De la ora 13:00, 15 echipe din întreaga țară s-au duelat pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele 15 formații care au concurat azi au fost: CS Farul Constanța1, CS Farul Constanța2, CSA […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 16: spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran este invitata Federației Române de Scrimă la festivitatea de premiere!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 15 echipe din întreaga țară se duelează de la ora 13:00 pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele […]

READ MORE →

Natalia Constantin (CS Contraatac) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară s-au duelat de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 15: spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica și Amalia Tătăran sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară se duelează de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

Ioana Drăghici (ACS Stesial) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 12-13 ani. Virgil Ianțu le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, a programează vineri, 23 iunie, primele două probe de spadă feminin: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 14:00, 53 de sportive s-au întrecut pentru medalii la Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București în proba de spadă feminin, la categoria 12-13 ani. Sistem de concurs: […]

READ MORE →

One thought on “Covaliu: “Concursul de la Satu Mare e foarte important pentru România”

  1. carol spune:

    FIE CA ROMANII SA OBTINA PUNCTELE CELE MAI MULTE! HAI ECHIPA DE FLORETA A ROMANIEI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top