În a doua zi a competiției de scrimă de la Gimnaziada Europeană, toți cei șase sportivi tricolori au adus  medalii pentru România. A fost aur la Andreea Dincă, argint pentru Radu Nițu, Marton Mezinger și Sebastian Drăghici, iar Emma Șonț și Catinca Dumitru au cucerit medaliile de bronz în probele lor.

Floretă feminin

Andreea Dincă a ieșit victorioasă din confruntarea cu irlandeza Alice Peardon (15-6), apoi a învins-o în semifinale pe Carolina Brecheret (Brazilia), cu 15-11 și a obținut aurul Gimnaziadei Europene după succesul reușit în finala cu Kristina Petrova (Ucraina), 15-14.

Spadă feminin

Emma Șonț a învins-o cu 15-10 pe brazilianca Maria Vitoria Paro, iar în semifinale a cedat greu (11-12) în fața franțuzoaicei Anaelle Doquet. Emma a cucerit medalia de bronz a concursului.

Sabie feminin

Catinca Dumitru a câștigat meciul cu brazilianca Isabela Chen (15-4), însă a pierdut în semifinale la Pinar Miray Sisik (Turcia), cu 11-15, și a obținut medalia de bronz.

Sabie masculin

Radu Nițu l-a întrecut pe Chen Muze (China) cu 15-4 și s-a calificat în ultimul act după victoria obținută în semifinale cu turcul Enes Talha Kalender (15-5). În finală, Radu a pierdut cu 10-15 la francezul Remi Garrigue, dar a câștigat argintul Gimnaziadei.

Spadă masculin

Marton Mezinger s-a impus la limită în meciul cu chinezul Qiyao Jiang (15-14), pentru ca în semifinale să îl învingă cu 15-11 pe francezul Aina Rahamefy. Marton a cedat în ultimul act, 8-15 cu kazahul Bogdan Lukin, și a obținut medalia de argint.

Floretă masculin

Sebastian Drăghici nu a avut probleme în fața turcului Ege Ozdemir (15-3), iar în semifinale l-a învins și pe kazahul Semyonov Timofey (15-11). În finală, Sebastian s-a mulțumit cu argintul, după ce a fost învins cu 15-3 de către francezul Louis Pradel.