Localitatea maghiară Kunszentmiklós a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 noiembrie, patru probe din etapa a doua a Circuitului Internațional de floretă „Fülöp Mihály” la copii și speranțe, feminin și masculin, doar la individual.
Au participat, în total, 158 de sportivi din România, Ungaria și Slovacia. Țara noastră a fost reprezentată de patru sportive de la CS Satu Mare.
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost reușit de Teodora Șofran, care a câștigat proba feminină de copii, pe care a și câștigat-o.
Parcursul Teodorei a fost următorul: tabloul de 32 – liber; tabloul de 16 – 15-4 cu Virag Luca Balogh (Ungaria); tabloul de 8 – victorie prin abandon cu Anna Goog (Ungaria); semifinale – 15-1 cu Viktoria Fenyvesi (Ungaria); finala – 15-3 cu Zorka Szalai (Ungaria).
Trebuie amintit faptul că în urmă cu o săptămână, pe 8 noiembrie, Teodora Șofran a câștigat și proba feminină la U14 în Circuitul Internațional de floretă „Fülöp Mihály”.
Rezultatele complete ale sportivelor românce au fost următoarele:
COPII: Teodora Șofran – locul 1, Teodora Turdean – locul 7. Au tras 30 de sportive.
SPERANȚE: Melissa Korossy – locul 16, Klaudia Figus – locul 28. Au tras 38 de sportive.
Următoarea etapă din Circuitul Internațional de floretă „Fülöp Mihály” are loc în perioada 21-22 noiembrie, la Budapesta, la U11 și U14, la masculin și feminin.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans