Acasă Blog

F.I.E. a anulat competițiile internaționale până în 2021

Din cauza situației complexe creată la nivel mondial de pandemia de COVID-19, Federația Internațională de Scrimă (FIE) a decis anularea tuturor competițiilor internaționale de Cupa Mondială de juniori și seniori până la 01 ianuarie 2021.

Laura Badea-Cârlescu și Marius Florea – aleși în Comitetul Executiv al COSR! Mihai Covaliu a fost reales președinte al COSR!

Campioana olimpică Laura Badea-Cârlescu și președintele FR Scrimă, Marius Florea, sunt de joi, pentru următorii 4 ani, membrii ai Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, a fost reales președinte al COSR.

Adunarea generală de Alegeri a avut loc joi la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, unde membrii Adunării Generale au votat noua echipă de conducere a forului olimpic român în prezența membrului CIO pentru România, Octavian Morariu, a fostului președinte COSR, Ion Țiriac și a ministrului Sportului, Ionuț Stroe.

Mihai Covaliu a fost ales cu 203 voturi din cei 204 membri prezenți la Adunarea Generală.

Cele trei funcţii de vicepreşedinte al COSR vor fi ocupate pentru următorii patru ani de Camelia Potec (preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern) – 170 voturi, Elisabeta Lipă (preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj) – 146 voturi şi Alexandru Dedu (preşedinte al Federaţiei Române de Handbal) – 155 voturi. Cei trei au fost singurii candidaţi pentru aceste funcţii.

Din Comitetul Executiv al COSR vor face parte şi cei 13 membri aleşi, după cum urmează: 5 membri reprezentanţi ai sporturilor olimpice de vară – Cristinel Romanescu – 180 voturi, Răzvan Pîrcălabu – 179, Marius Florea – 159, Simona Amânar – 179, Alin Petrache – 177; 4 membri reprezentând personalităţi ale vieţii sportive: Alina Dumitru – 107, Doina Melinte – 147, Georgeta Andrunache – 146, Laura Badea-Cârlescu – 148; 2 membri reprezentând sporturile olimpice de iarnă: Puiu Gaspar – 189, Alexandru Hălăucă – 167, un membru reprezentând federaţii ale sporturilor neolimpice: Valentin-Amato Zaharia – 106; un membru reprezentând Federaţia Sportul pentru Toţi şi Comitetul Naţional Paralimpic: Alin Cornel Larion – 191.

Cristina Vărzaru a fost aleasă ca reprezentant al Comisiei Sportivilor în cadrul Comitetului Executiv.

La prima ședință a Comitetului Executiv COSR, desășurată chiar la Izvorani, Mihai Covaliu l-a propus pentru funcţia de secretar general pe George Boroi, care a ocupat acelaşi post în ultimii patru ani şi care a fost reales cu unanimitate de voturi. Dan Manolescu a fost ales ca trezorier.

Alegerile s-au desfășurat pentru prima data în aer liber și au avut loc la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani.

Sursă foto: Ana Maria Oancia/cosr.ro

 

Vouchere pentru tinerii sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani!

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 septembrie 2020, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență nr. 157 pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Prin Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 1199/ 15.09.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 853/ 17.09.2020, au fost aprobate Normele metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Sprijinul financiar se adresează copiilor născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de către Ministerul Tineretului și Sportului. Aceștia pot primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente sportive, în cuantum de 300 de lei; în prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Acest program reprezintă una dintre cele mai ambițioase măsuri de intervenție în sprijinul sportului de performanță pe care Guvernul Româniai a adoptat-o în ultimii ani, în vederea creșterii substanțiale, cu aproape 30%, a numărului de copii legitimați la un club sportiv și a corecta astfel situația îngrijorătoare a bazei de selecție pentru sportul de înaltă performanță.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei trebuie să solicite acordarea acestuia clubului sportiv la care s-au legitimat, începând cu data intrării în vigoare a prezentelor norme și până la data de 30 noiembrie 2020 inclusiv

adresa federatii

Ordinul MTS nr 1199 din 2020

Ordonanța de urgență nr 157 din 3 sept 2020

La mulți ani, Irina Covaliu!

Sabrera Irina Drăghici-Covaliu își serbeaza astăzi ziua de naștere! Deși a început cu floreta, Irina a ales în cele din urmă sabia. și a ales cu noroc! Actuala antrenoare de la CS Dinamo a cuceerit alături de echipa României două titluri de vicecampioană, unul la Mondialele din 2001, de la Nîmes, iar celălalt la Europenele de la Copenhaga, în 2004.

Din anul 2001, Irina s-a căsătorit cu Mihai Covaliu, actualul președinte al COSR. Împreună au doi copii, ambii practicanți ai scrimei, Elena Amalia și Vlad Gabriel.

La mulți ani, Ana Pascu!

A câștigat medalii pentru România la Jocurile Olimpice și la Mondiale, și-a dedicat toată viața scrimei, a pus pasiune în ceea ce a făcut. Timp de 31 de ani a condus Federația Română de Scrimă. De numele său se leagă cele mai mari succese ale scrimei românești. Figură marcantă a sportului tricolor în ultima jumătate de secol, dna Ana Pascu este președinte de onoare al FR Scrimă și vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă.
Din partea Federației Române de Scrimă, a sportivilor și a antrenorilor, îi transmitem un călduros LA MULȚI ANI!

MTS lansează proiectul Performanță și Succes!

Ministerul Tineretului și Sportului lansează începând cu 24 septembrie 2020, proiectul Performanță și Succes, primul proiect care se adresează direct sportivilor și care are ca scop dezvoltarea personală și profesională a acestora.

Primul workshop, “Nutritie și sănătate mentală”, va avea loc pe 24 septembrie și va fi găzduit de Muzeul Sportului (din incinta Comitetului Olimpic și Sportiv Român). Ținând cont de situația epidemiologică actuală, prezența fizică a participanților la workshopuri va fi limitată, respectându-se regulile și măsurile sanitare în vigoare.

Evenimentul va fi deschis de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț-Marian Stroe. Printre invitații care vor susține acest prim seminar regăsim personalități precum cvadruplul campion mondial Ivan Patzaichin, profesorul Howard Dell, nutriționistul Cristian Mărgărit și psihologul Radu Leca.

Sportivii care doresc să participe fizic la workshop sunt invitați să se înscrie trimițând un email la adresa inscrieri@mts.ro, în care să precizeze numele, vârsta, sportul pe care îl practică, precum și un număr de telefon. Data limită de înscriere pentru primul workshop este miercuri, 23 septembrie, ora 16:00.

Evenimentul începe de la ora 18:00, dar invitații sunt așteptați începând cu ora 17:00.

La mulți ani, Octavian Zidaru!

Astăzi este ziua antrenorului Octavian Zidaru. Fost spadasin, maestru emerit al sportului, medaliat cu aur împreună cu echipa României la Universiada din 1977, Zidaru a fost component al echipei tricolore clasată pe poziția a patra la Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova.

Ca tehnician, Octavian Zidaru a condus echipa feminină de spadă a României până în finala Europenelor de la Zagreb, din 2013, când tricolorele au obținut argintul. În același an, la Mondialele desfășurate la Budapesta, el a cucerit un bronz cu aceeași echipă feminină de spadă.

Acum, Octavian Zidaru conduce echipa națională feminină de spadă a Hong-Kong-ului.

Amalia Tătăran – Maestru Emerit al Sportului

Scrima românească are, începând de astăzi, un nou Maestru Emerit al Sportului – este vorba de spadasina Amalia Tătăran. Diploma și medalia, emise de Ministerul Tineretului și Sportului si semnate de ministrul Ionuț Stroe, i-au fost înm​ânate de către președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea.

Amalia Tătăran este campioană a Jocurilor Europene în 2015, la prima ediție a competiției, alături de fetele din echipa României. Ea a făcut parte și din echipa tricoloră care a câștigat argintul la Campionatele Europene din 2013 și bronzul la Campionatele Europene din 2017. La individual, Amalia a cucerit argint la Europenele de juniori de la Budapesta 2013 și bronz la Europenele U23 de la Vicenza 2015.

SIMONA GHERMAN – MĂ BUCUR CĂ AM DESCOPERIT MAGIA SCRIMEI!

Prima lecție…. mamă și fiică! Campioana olimpică Simona Gherman a avut emoții când i-a pus masca Teodorei, fiica cea mare, chiar de Ziua Mondială a Scrimei. Pe ea, pe Simona, o întâmplare a adus-o în sala de scrimă dar magia a cuprins-o imediat. Teodora a crescut în cantonamente, între JO Londra 2012 și JO Rio 2016, când a văzut-o pe mama la televizor, iar acum a simțit prima dată cum e să dai o tușă. Și, cine știe, poate magia scrimei o va atinge și pe Teo! Povestea merge mai departe!

MARIUS FLOREA – PARTE DIN SPECTACOLUL SCRIMEI

Fac parte din spectacolul scrimei. Sunt cei care păstrează echilibrul luptelor și țin în mână spiritele fair-play-ului. Uneori contestați, dar mereu respectați, cei mai buni arbitrii din lume transmit azi pasiunea lor pentru scrimă! Printre ei și Marius Florea, președintele FR Scrimă, de trei ori desemnat cel mai bun arbitru din lume la sabie și care, la anul, va oficia la a cincea sa ediție a întrecerilor olimpice.

Ultimele știri

Conectează-te

9,327FaniÎmi place
787CititoriConectați-vă
34CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă