Pentru al doilea an la rând, Federația Română de Scrimă a fost invitată de către Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta la evenimentul „Ziua Copilului în grădina Palatului Elisabeta”. De această dată, evenimentul a avut loc duminică, 28 mai 2017, cu patru zile înainte de 1 iunie.
Peste 400 de copii au luat parte la diferite activități din atelierele pregătite de către organizatori sau au admirat demonstrațiile de karate și scrimă. În acest an, Federația Română de Scrimă a fost reprezentată de către sportivi de la ACS Balestra și ACS Stesial. Timp de două ore, scrimerii au susținut demonstrații în fața unui public numeros, inclusiv în fața Principesei Moștenitoare Margareta, iar apoi au interacționat cu zeci de copii dornici să afle câte ceva despre sportul care a adus singura medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.
Sportivii care au fost prezenți azi la Palatul Elisabeta au fost: Diana Roșca, Denisa Mănescu (ambele de la ACS Balestra), Andrada Ghica, Ioana Drăghici, Ana Maria Melintescu, Diana Zota, Andreea Pacioagă, Alexandra Zdrenghea, Bogdan Hoitan, Matei Stanciu, Sabina Stanciu, Luca Domșa, Nicole Krampf, Ioan Pirtac, Andrei Ciobancă (toți de la ACS Stesial).