În perioada 7-12 septembrie, pe bătrânul continent se va serba Săptămâna Sportului European. În București, vor avea loc zeci de evenimente cu această ocazie, iar sâmbătă, 5 septembrie, Asociația Junior Sport a organizat lângă patinoarul din Mall AFI Cotroceni o serie de demonstrații sportive în avanpremiera Săptămânii Sportului European.
Federația Română de Scrimă a fost reprezentată în Mall AFI Cotroceni de către Simona Pop (CSA Steaua) – campioană europeană la Montreux, câștigătoarea a Jocurile Europene la Baku și vicecampioană mondială la Moscova, toate cu echipa României, și dublă campioană națională (individual și cu echipa CSA Steaua în 2015). Alături de Simona au fost prezenți patru sportivi de la clubul ACS Stesial. Coordonați de pe margine de antrenoarea Alina Ciuculescu și de președintele Silviu Ciuculescu, Cristina Constantinescu, Ana Melintescu, Bianca Samoilă și Luca Domșa au jucat șotronul, au făcut o demonstrație de spadă și le-au dezvăluit tuturor celor din public câteva din secretele scrimei.
Totul s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de relaxantă, în ceea ce a fost o avanpremieră a Săptămânii Sportului European. Trebuie precizat faptul că, pe 12 septembrie, la invitația Asociației Junior Sport, sportivi de la ACS Steasial, CS Engarde-UNEFS, ACS Duel, de la lotul național de floretă feminin juniori și de la sabie seniori, vor susține demonstrații în parcul Cișmigiu cu ocazia Celui Mai Mare Șotron din Lume (n.r. – vor participa peste 2.000 de copii).
„Este foarte bine că se organizează tot mai des astfel de evenimente. Sunt onorată să reprezint Federația Română de Scrimă la această ocazie și îndemn tot mai mulți copii să se îndrepte spre sport, mai ales spre scrimă”, a declarat Simona Pop.

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans