Site-ul www.lead.ro continuă seria interviurilor cu membrele echipei de spadă seniori feminin a României. Azi este rândul Simonei Gherman (CSA Steaua).
Dublă campioană mondială și de șase ori campioană europeană –  sunt doar câteva dintre rezultatele echipei feminine de spadă la care scrimera Simona Gherman (30 ani) a contribuit. Pentru cel de-al doilea aur mondial, din 2011, Simona a reușit în ultimul releu tușa decisivă. La doar un an distanță veneau dezamăgiri pentru lotul feminin la Jocurile Olimpice de la Londra, întoarceri la familie și reveniri în forță la antrenamente, cu un copil acasă. Spadasina se bucură de fiecare competiție în parte, pentru că nu știe cât timp se va mai urca pe planșă și crede că alături de Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Pop și Loredana Dinu poate demonstra că Londra a fost un accident.
Iată cele mai importante declarații făcute de Simona Gherman:

Am intrat în echipă la 21 ani, din cauza necazului spadasinei Anca Măroiu, care își rupsese o mână, și de atunci nu am mai ieșit. Antrenorul Dan Podeanu a avut încredere să mă bage în echipă la europenele de la Kiev, unde până atunci fusesem doar rezervă.”

(La Londra) începusem în discuțiile noastre să ridicăm mult Coreea, le-am ridicat mai mult decât ar fi trebuit. Nu am avut încredere mare în noi, deși noi nu am avut ciclu olimpic fără medalie. Fie că prindeam sau nu o zi mai proastă, am fost echipa care, indiferent de loc, urca mereu pe podium.”

În echipă intri după rezultate. Eu nu am (re)intrat decât după ce am demonstrat. Îmi trebuiau concursuri ca să-mi dau seama ce se întâmplă cu mine, dacă mai pot și mergeam la competiții cu fetele. Dar trebuie să existe oricând scrimeri gata să înlocuiască un om de bază din echipă. Cred că ar fi bine să ne gândim mai mult la sportivii mai mici.”

De când au apărut cluburile private, cred că s-a triplet numărul de copii de la scrimă. Alexandra Predescu, care a câștigat mondialul de cadeți a fost crescută de clubul privat Stesial. Cred că vor face treabă cluburile private, apoi sportivii vor fi preluați de federație ș.a.m.d.”

Interviul integral cu Simona Gherman poate fi văzut AICI.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans