Prima zi a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Novi Sad (Serbia) a adus și prima medalie pentru delegația României.
Luni, 29 februarie, dată care apare în calendar odată la patru ani, va fi o zi memorabilă pentru Silviu Roșu. Floretistul de la CSA Steaua a cucerit medalia de bronz în proba de floretă cadeți masculin individual, după un parcurs foarte bun. Drumul lui Silviu până pe podiumul de la Novi Sad a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-13 cu Moritz Lechner (Austria); tabloul de 32 – 15-6 cu Alexandru Pîrva (România); tabloul de 16 – 15-12 cu Anton Ziegon (Germania); tabloul de 8 – 15-9 cu Daniel Giacon (Olanda); semifinale – 7-15 cu Kirill Borodachev (Rusia).
Ceilalți floretiști români au încheiat întrecerea de la Novi Sad pe următoarele poziții: Cristian Cândescu (CSA Steaua) – locul 13, Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – locul 26, Alexandru Sîrb (CSA Steaua) – locul 81. Au tras 99 de sportivi.
Podiumul complet al probei de floretă cadeți masculin individual de la Campionatul European de cadeți și juniori de la Novi Sad arată astfel: 1. Kirill Borodachev (Rusia), 2. Anton Borodachev (Rusia), 3. Silviu Roșu (România) și  Vladislav Mylnikov (Rusia).
FOTO: Augusto BIZZI și Florin GHEORGHE
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans