Proba de spadă cadeți feminin a fost una deosebită de încinsă pentru delegația României prezentă la Campionatul European de scrimă de la Jerusalim. Schlier Zsuzsa, Alexandra Predescu și Bianca Benea, toate de 14 ani, s-au întrecut pe sine și au avut prestații remarcabile.
Cel mai bine a mers Schlier Zsuzsa (foto), care a ajuns până în sferturi și care s-a clasat pe locul opt după următorul parcurs: 14-3 cu Alzbeta Nevosadova (Cehia) în turul I, 13-10 cu Sophia Weitbrecht (Germania) în turul II, 8-7 cu Cristina Spiegelburg (Elveția) în optimi și 11-15 cu Lizaveta Khlystunova (Belarus), cea care avea să câștige în cele din urmă medalia de aur! Zsuzsa este legitimată la CS Târgu Mureș, unde e pregătită de Zoltan Szabo.
A doua româncă, în ordinea performanței de marți, 25 februarie, a fost Alexandra Predescu. Deși a concurat cu mari dureri la umăr, Alexandra a tras de ea și a ajuns până în optimi de finală după următorul parcurs: 15-8 cu Nelli Ladanyi (Ungaria) în turul I, 15-10 cu Jenny Magalhaes Pego (Elveția) și 10-15 cu Alessandra Bozza (Italia) în optimi. Alexandra este legitimată la ACS Stesial București, unde e pregătită de antrenoarea Alina Moțea Ciuculescu.
În fine, Bianca Benea a ajuns în turul II după o victorie, 15-4 cu Jana Nemcova (Slovacia)în turul I, și un eșec, 10-15 cu Federica Isola (Italia). Bianca Benea este legitimată la CS Oradea, unde e pregătită de tehnicianul Nicolae Ille.