Marți, 18 iulie 2017, la nivel global, Grupul Adecco s-a reunit pentru a celebra primul eveniment Global Sports & Inclusion Day (GS&ID),  marcând astfel Ziua Internațională Nelson Mandela.
Scopul evenimentului a fost acela ca oamenii din Grupul Adecco să învețe mai multe despre sportul de performanță și de a se lăsa inspirați de oameni care înteleg că sportul poate face diferența în viețile lor. Împreună cu mulți prieteni, colegi și campioni din sport și-au propus să experimenteze ceea ce Nelson Mandela credea: “Sportul are puterea sa schimbe lumea. Are puterea de a inspira. Are puterea de a uni oamenii cum nimic altceva nu o poate face.”
Astfel, în cadrul evenimentului local SportsInclusionDay care s-a disputat pe pista de Atletism din cadrul
Complexului National “Lia Manoliu” au avut loc demonstrații de judo, badminton, scrimă, atletism și outdoor spinning. Federația Română de Scrimă a fost reprezentată la acest eveniment de către șase sportivi de la CS Dinamo, coordonați de pe margine de antrenorul Irina Covaliu și susținuți de către Loredana Dinu (campioană olimpică la Rio și membru în Comitetul Executiv al FR Scrimă). Au încântat pe planșă următorii: Vlad Covaliu, Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș, Andreea Mitruș, Ștefan Carapetru și Ianis Rosescu.
Evenimentul a fost onorat și de prezența mai multor foști mari campioni, în frunte cu Mihai Covaliu, actualul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
GS&ID este un proiect de lungă durată care-și propune să creeze o comunitate de susținători ai sportului și al adoptării unui stil de viață sănătos.