Capitala Rusiei, Moscova, va găzdui în perioada 21-23 martie a patra etapă de Cupă Mondială la sabie seniori. După etapele de la Madrid, Padova şi Grand Prix-ul de la Budapesta, la sfârşitul acestei săptămâni a venit rândul Moscovei să găzduiască o întrecere de cel mai înalt nivel la sabie.
România va fi prezentă cu patru sabreri în concursul individual şi în cel pe echipe, după cum urmează: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Dragoş Sîrbu. Vineri şi sâmbătă, 21 şi 22 martie, are loc concursul individual, iar duminică, 23 martie, e programată proba pe echipe. Delegaţia României va fi condusă de antrenorul Dan Găureanu. Trebuie menţionat că ţara noastră îl va avea prezent al această întrecere şi pe arbitrul Marius Florea.
Înainte de etapa de Cupă Mondială de la Moscova, România ocupă locul 5 cu 266 de puncte în clasamentul pe echipe, iar la individual sabrerii din ţara noastră se află pe următoarele poziţii: Tiberiu Dolniceanu – locul 1 cu 204 puncte, Alin Badea – locul 28 cu 58 de puncte, Ciprian Gălăţanu – locul 38 cu 43 de puncte, Dragoş Sîrbu – locul 178 cu 5 puncte.