Localitatea rusă Soci a găzduit în perioada 2-11 martie 2018 o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori. Fost organizator al Jocurilor Olimpice de Iarnă în 2014 și viitor oraș-gazdă a mai multor meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal din acest an, Soci are pistă de Formula 1 și este inclus în calendarul Campionatului Mondial. La ediția din acest an a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori România a fost reprezentată de 42 de sportivi și 14 antrenori.
Duminică, 11 martie 2018, în ultima zi de concurs, la Soci au avut loc cele din urmă trei probe pe echipe pentru juniori: spadă masculin, floretă masculin și sabie feminin.
De la ora 12:00, 13 formații s-au duelat pentru medalii în proba de sabie juniori feminin echipe. România a intrat în concurs pe tabloul de 16 și s-a clasat la final pe poziția a șasea. Pentru România au tras: Sabina Martiș (CSA Steaua), Andreea Lupu (CSM Iași), Cerasela Drăgan (CSM Iași) și Ioana Radu (CSM Iași). Antrenor: Alexandru Siriteanu.
Rezultatele complete ale României în proba de sabie juniori feminin echipe de la Soci au fost:
TABLOUL DE 16 – 45-43 cu Ucraina

TABLOUL DE 8 – 28-45 cu Rusia

TABLOUL DE 5-8 – 45-29 cu Polonia

LOCURILE 5-6 – 43-45 cu Franța

GALERIE FOTO completă cu scrimerii români din ultima zi de concurs de la Soci puteți vedea AICI.