A doua etapă din Circuitul European U14 de spadă feminin și masculin s-a încheiat duminică, 17 ianuarie, la Talin, cu probele pe echipe.
România a fost reprezentată în întrecerea feminină pe echipe. Cu o formație alcătuită în proporție de 100% din sportive de la ACS Stesial, România a reușit să cucerească medaliile de aur după un parcurs fără greșeală. Parcusul României la Talin a fost următorul: tabloul de 16 – liber; tabloul de 8 – 45-33 cu Rusia3; semifinale – 45-34 cu Estonia2; finala mare – 45-39 cu Estonia. Au tras 12 formații.
Componența echipei României a fost următoarea: Cristina Constantinescu, Andrada Ghica, Ana Maria Melintescu, Ioana Drăghici. Antrenor: Alina Ciuculescu.
Confederația Europeană de Scrimă a demarat la începutul lunii decembrie un nou proiect extrem de ambițios și binevenit pentru scrimerii din întreaga Europă.
Astfel, sâmbătă, 5 decembrie a debutat primul sezon din Circuitul European U14. Întrecerile au loc la toate cele trei arme – spadă, floretă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual.
Țara noastră va găzdui și ea un concurs în cadrul acestui Circuit European U14. În perioada 23-24 aprilie, la București va avea loc etapa a șasea din Circuitul European U14 la spadă.
Calendarul complet al primului sezon din Circuitul European U14 poate fi văzut mai jos.
pdficon
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Talin.
Următoarea etapă din Circuitul European U14 de spadă feminin și masculin are loc pe 6-7 februarie în trei locații: Espoo (Finlanda), Budapesta (Ungaria) și Colmar (Franța).
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans