Campionatul Mondial de Scrimă pentru cadeți și juniori – Riad 2024

Feminin, juniori, floretă, individual

Astăzi au început în Arabia Saudită întrecerile Mondialului pentru cadeți și juniori. În prima zi s-au desfășurat întrecerile individuale ale juniorilor la floretă feminin și masculin.

România a avut reprezentanți la concursul fetelor, acolo unde cele patru floretiste tricolore au trecut in corpore de faza grupelor.

Pe tabloul de 128, Andreea Dincă a reușit un rezultat foarte bun, încheind concursul pe locul 5. Ea s-a calificat direct în turul secund, unde a dispus cu 15-11 de Liza Takaishvili (Georgia). În 16-imi, Andreea a învins-o pe Aila Mamedova, din Rusia, cu 15-14, iar în optimi a trecut de Katherine Kim (Statele Unite), cu scorul de 15-13. Andreea a cedat în sferturile de finală, la italianca Irene Bertini, cu 4-15.

Karina Vasile a trecut de primul tur cu un succes la cinci tușe în fața kazahei Alyona Gnoyeva, scor 15-10, și a cedat în turul secund, cu Matilde Molinari (Italia), scor 5-15.

Ingrid Miti Bikfalvi a pierdut în primul tur, la japoneza Rino Nagase, scor 5-15.

Alexandra Adoch a cedat și ea în primul  tur: 2-15 cu Shun Yat Wong, din Hong Kong.

În clasamentul final, Andreea Dincă a ocupat locul 5, Karina Vasile – locul 42, Ingrid Miti Bikfalvi – locul 74, iar Alexandra Adoch – locul 101.