Cupa Satu Mare la floretă cadeți de la Satu Mare a ajuns în 2018 la ediția a noua! Etapă din Circuitul European de cadeți, concursul – care este organizat de către Primăria Satu Mare, cu sprijinul Federației Române de Scrimă, CSM Satu Mare și CS Satu Mare – are loc în acest an sâmbătă și duminică, 10 și 11 februarie, iar la start sunt prezente 79 de sportive din 11 țări: Belarus, Bulgaria, Cehia, Franța, Japonia, Olanda, România, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.
Concursul de la feminin, care are loc la individual și pe echipe, se intitulează Memorial „Ecaterina Stahl”, iar întrecerea masculină de duminică, 11 februarie 2018, se intitulează Memorial „Vasile Costa”.
Sâmbătă, 10 februarie 2018, în prima zi de concurs a avut loc prima probă: floretă cadeți feminin individual. La capătul a 12 ore de concurs de cea mai înaltă clasă, ediția a noua a Cupei Satu Mare – Memorial „Ecaterina Stahl” la floretă cadeți feminin individual a fost câștigată de către Alina Poloziuk (Ucraina). În finală, Alina Poloziuk (Ucraina) a trecut de Rebeca Cândescu, scor 15-9. Pe locul trei s-au clasat Emilia Corbu și Mariya Kryvonos (Ucraina).
Trebuie spus că în semifinale, Rebeca a trecut de Emilia Corbu (CSTA București) în reeditarea finalei Campionatului Național de floretă cadeți feminin, din urmă cu patru zile, tot de la Satu Mare. Dacă atunci Rebeca s-a impus cu 15-4, azi, sportiva de la CSA Steaua a dispus de Emilia cu 15-9.
Rezultatele din finala de 4 au fost următoarele:
SEMIFINALE
Alina Poloziuk (Ucraina) – Mariya Kryvonos (Ucraina) 15-2
Rebeca Cândescu – Emilia Corbu 15-9
FINALA
Alina Poloziuk (Ucraina) – Rebeca Cândescu 15-9.
Rezultatele complete ale concursului de azi pot fi văzute AICI.
Festivitatea de premiere a fost oficiată de către doamna Ioana Bran, proaspăt numită în funcția de Ministru al Tineretului și Sportului din România, aflată la prima acțiune sportivă în noua postură.
Familia Stahl, reprezentată în această seară de către Ștefan Stahl, soțul regretatei Ecaterina Stahl, a oferit trofeul care poartă numele fostei mari campioane a scrimei românești, sportivei Teodora Șofran (locul 19) – cea mai bine clasată sătmăreancă în cadrul Cupei Satu Mare 2018.
Programul de concurs de duminică de la Cupa Satu Mare, ediția 2018, este următorul:
Ora 9:00 – start probă floretă feminin echipe;
Ora 9:30 – start probă floretă masculin individual;
Ora 15:00 – finala în proba de floretă masculin individual;
Ora 17:00 – finala mare în proba de floretă feminin echipe.
GALERIE FOTO completă de la Cupa Satu Mare la floretă de la Satu Mare, ediția 2018, puteți vedea AICI.
LIVE VIDEO de la Cupa Satu Mare poate fi văzut AICI.

Toate detaliile Cupei Satu Mare la floretă de la Satu Mare, ediția 2018, vor fi pe www.frscrima.ro