A opta etapă din Circuitul European de floretă cadeți feminin individual a avut loc sâmbătă, 23 ianuarie, în Polonia, la Poznan. La start s-au aliniat 130 de sportive din 16 țări.
România a fost reprezentată la Poznan de trei sportive: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Anca Săveanu (CSA Steaua), Raluca Drăghici (CS Farul Constanța). Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Rebeca Cândescu. Legitimată la CSA Steaua, Rebeca a încheiat întrecerea din Polonia pe locul 10 după următorul parcurs: tabloul de 128 – liber, tabloul de 64 – 15-9 cu Alison Staino (Italia); tabloul A 32 – 15-7 cu Oleksandra Rebchunovska (Ucraina); tabloul B 16 – 15-10 cu Kinga Pijaczinska (Polonia); tabloul C 8 – 11-15 cu Renata Tomczak (Polonia).
Celelalte două sportive din România au încheiat concursul de la Poznan pe următoarele poziții: Anca Săveanu (CSA Steaua) – locul 17, Raluca Drăghici (CS Farul Constanța) – locul 20.
Podiumul întrecerii de la Poznan a arătat astfel: 1. Marta Mech (Polonia), 2. enata Tomczak (Polonia), 3. Eva Lacheray (Franța) și Oleksandra Budenko (Ucraina).
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți la floretă feminin are loc în perioada 6-7 februarie la Satu Mare!
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans